Zvezdin devetnaesti poraz u Evroligi

Autor: Darko Mitrović
petak 26.02.2021.
20:38
Izvor: Sportske.net

Ništa od iznenađenja u Vitoriji, oslabljena Zvezda nije mogla više.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i devetnaesti poraz ove sezone u Evroligi.

Oni su večeras u meču 26. kola elitnog evropskog takmičenja poraženi od Baskonije u Vitoriji rezultatom 87:67 i tako ostali na pretposlednjem mestu na tabeli, iza ove sezone zalutalog Himkija u Evroligu.

Od samog početka meča domaći su stavili do znanja Zvezdi da su rešeni da joj se revanširaju za ubedljiv poraz u Beogradu.

Predvođena raspoloženim Jusufom Falom, koji je dominirao pod košem, Baskonija je vrlo brzo stekla dvocifrenu prednost (14:3), posle čega je Zvezda zaigrala nešto bolje i uspela da koliko-toliko uhvati rezultatski priključak (21:16).

Međutim, u drugoj četvrtini Baskonija je bila mnogo bolji rival, prednost je uvećala na dvadesetak poena razlike, a u Zvezdi je jedino Džordan Lojd uspevao da parira domaćinima.

Na poluvreme se otišlo vođstvom Baskonije od 48:27, a tu razliku je domaći tim uglavnom održavao i u nastavku, kada je rutinski priveo posao kraju.

Fal je sa 20 poena i šest skokova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Zvezdu je predvodio Lojd sa 14 poena, pet skokova i tri asistencije.

Baskonija je i dalje u igri za Top 8, sada ima polovičan učinak, 13-13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke