Zvezdin dvokorak do pol pozicije, potrebno pobediti "stare mušterije"!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 18.03.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Od njih crveno-beli ne gube.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u skoro pa idealnoj poziciji tri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja u AdmiralBet ABA ligi.

Crveno-beli su lideri sa skorom 20-3 i imaju dva trijumfa više od drugoplasirane Budućnosti, koja ima bolji međusobni skor od Beograđana.

Dakle, da bi ostala na pol poziciji i obezbedila prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of Zvezdi su potrebne dve od tri pobede do kraja, bez obzira na rezultate Podgoričana.

Zvezda u poslednja tri kola igra dve vezane utakmice kod kuće protiv Mege i SC Derbija, dok je u poslednjem kolu očekuje gostovanje Splitu.

Nije tim Janisa Sferopulosa verovatno mogao da poželi bolje protivnike, jer Mega i SC Derbi nikada nisu savladali Zvezdu u AdmiralBet ABA ligi, ako se tradicija nastavi crveno-belima će za povratak na regionalni tron biti potrebno da odbrane domaći teren, što je prvoplasiranom timu u ligaškom delu takmičenja uglavnom polazilo za rukom.

Ako ipak, Beograđani senzacionalno kiksnu kod kuće, imaće priliku za popravni u Dalmaciji. I sa Splitom imaju fantastičan skor. Pobedili su ovaj tim svaki put otkako se 2020. vratio u AdmiralBet ABA ligu. Poslednji put Splićani su bili bolji od crveno-belih još davne 2012. godine.

Postoji i treća opcija za šampiona Srbije, iako izgubi dve od tri utakmice u finišu, to je barem jedan poraz Budućnosti. A Podgoričanima neće biti nimalo lako, jer im u pretposlednjem kolu gostuje Partizan.

Crno-beli takođe teoretski mogu da prestignu "večitog rivala", jer su u zaostatku od tri pobede, ali imaju bolji međusobni skor. Ipak, za to je potrebno da Zvezda izgubi sve do kraja, uz sve trijumfe tima Željka Obradovića, a taj scenario gotovo je nemoguće zamisliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke