Zvezdin plan - Usporiti Parižane!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.10.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Pokušaće da izbegnu jurnjavu po terenu.

Povezane vesti

Posle trenera Janisa Sferopulosa, pred novinare su danas izašli i košarkaši Crvene zvezde Ognjen Dobrić i Luka Mitrović.

Crveno-beli sutra startuju u Evroligi, a rival im je domaći tim Pariza (petak, 21h), novajlija u elitnom evropskom takmičenju.

''Počinje evroligaška sezona. Jako bitan meč za nas, da otvorimo sezonu u Evroligi kako treba. U AdmiralBet ABA ligi nismo počeli na najbolji mogući način i ne želimo to da ponovimo u Evroligi. 

Ekipa Pariza igra sa velikom energijom, na veliki broj poseda i poena. Ako želimo da im to uskratimo, moraćemo da usporimo igru, da igramo na naš način.

Ako igrate u njihovom ritmu, oni mogu da pobede bilo koga i da daju 100 poena bilo kojoj ekipi. Imaju tu energiju, sigurno će biti uzbuđeni što igraju u Evroligi, daće 100 posto mogućnosti. Moraćemo malo da ih usporimo i uvedemo u naš ritam''.

Slično razmišlja i Luka Mitrović.

''Dugoočekivani početak Evroloige. Motivisani smo, dobro smo radili na treninzima u prethodnom periodu i mislim da spremni dočekujemo start takmičenja u EL. Protiv sebe imamo novu ekipu koja će biti motivisana da pokaže da pripada ovom takmičenju. Jedna atipična ekipa, pomalo nepoznata nama, pogotovo u ranoj fazi takmičenja, ali analizirali smo ono što smo mogli. Očekuje nas meč sa dosta trčanja, tranzicije, kratkih napada, pa sa te taktičke strane mislim da smo se dobro spremili'', izjavio je Mitrović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke