Zvezdin poslednji voz

Autor: Nemanja Janošev
sreda 08.03.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Sa jednim porazom, ekipa Duška Ivanovića praktično nema nikakve šanse za Top8.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju učešće u Evroligi duplim kolom, utakmicama 27. i 28. runde protiv Anadolu Efesa u Beogradu i Panatinaikosa u Atini.

Kako je sve delovalo bajkovito s početkom mandata Duška Ivanovića na klupi Crvene zvezde. Uozbiljio je raštimovanu bandu koja je u sezonu ušla s velikim ambicijama, a bila je u ponoru Evrolige kada je Vladimir Jovanović morao da razduži opremu. Mnogo se pričalo o impresivnom nizu Crvene zvezde pod Duškom Ivanovićem i šest vezanih pobeda u eliti. Tada se tiho pričalo i o mogućem fajnal-ejtu. Ekstaza je bila prisutna okolo Malog Kalemegdana.

Sada ništa od toga ne izgleda realno i to pred dolazak šampiona Evrope koji juri mesto među Top 8. Ne pomaže ni Fakundo Kampaco, jer, otkako mu je istekla suspenzija od strane Evrolige – Crvena zvezda ima dva poraza. Prvi je došao protiv Bajerna na evroligaškom debiju, a potom drugi u AdmiralBet ABA lige, mnogo šokantniji, od Cibone u nedelju, a oni su se nadovezali na onaj neuspeh od Albe. Tako je kriza evidentna. Padovi u igri, koncentraciji i nedostatak energije kada utakmica treba rutinski da se privede kraju. S druge strane, Efes igra sve bolje, baš kao što je to bivalo i prethodnih sezona u završnici pomoću čega su i došli do dvostruke evropske krune. Ekipi Ergina Atamana pobeda će biti od krucijalne važnosti. Istina je da zaostaju jedan meč u odnosu na najveće konkurente Baskoniju, Partizan, Makabi, Valensiju, pa i Žalgiris, ali ukoliko bi slavili u Beogradu bio bi to dokaz stabilnosti, samopouzdanje bi bilo na visokom nivou za ono što nadolazi.

Stoga, kada se sve uzme u obzir, Crvenoj zvezdi se i ne piše najbolje. Ali, ako negde mogu da se uzdignu, to je u njihovom domu. Motivacije neće nedostajati i nema sumnje da će Duško Ivanović pooštriti metode.

„Ekipa kao što je Crvena zvezda ne može da igra ovako! Ovo je stvarno nedopustivo! Ne umanjujem uopšte uspeh Cibone, koja je odigrala izvanredno, s mnogo samopouzdanja, a mi smo, i pored toga što smo dvaput imali veću prednost, igrali bez strpljenja i pustili rivalu da lako "uđe" u utakmicu", rekao je Ivanović posle meča sa Cibonom.

Posle Efesa, Zvezdu očekuje put u Atinu, na noge neuravnoteženom Panatinaikosu koji još uvek nema trenera posle otkaza Dejanu Radonjiću, a ni pobedu u Evroligi od tada... Zvezda u OAKA areni? Na četiri utakmice u Evroligi skor je 3-1 u korist domaćina. Usput, znamo kakvu sezonu ima Panatinaikos i kao takvi su pobedili u Beogradu. Ne bi bilo ništa čudno da krenu jako osokoljeni pobedom u Grčkoj nad Kardicasom od 91:75 i pokušaju da iskoriste negativan momentum u koji je upala Crvena zvezda.

Pritom, Zvezdu narednog ponedeljka očekuje derbi s Partizanom u okviru AdmiralBet ABA lige i  to je nešto što će biti u mislima ekipi Duška Ivanovića kada već znaju da od Evrolige moraju da dignu ruke ukoliko već protiv Efesa ne uspeju da trijumfuju.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke