Zvezdin raspored i put do osam najboljih - Čekajući Kampaca...

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.02.2023.
10:07
Izvor: Sportske.net

Da li je ključ u februarskim utakmicama?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Crvena zvezda je od dolaska Duška Ivanovića na mesto trenera dugo bila tim u možda i najboljoj formi u Evroligi od početka sezone. Izgledala je zaista moćno, svaki igrač bilo da je starter ili da ulazi sa klupe davao je veliki doprinos dobrim igrama u kontinuitetu.

Dogodilo se crveno-belima i nekoliko ''tesnih poraza'', pa i potpuno nezasluženih kakav je bio onaj protiv Barselone u Beogradu, ali je i tada izgledalo da Zvezda drži stvari pod kontrolom i da nivo igre koji je uspostavljen pod Ivanovićevim vođstvom sa klupe ne može previše da oscilira.

Sve do sinoć, kada je Crvena zvezda odigrala najlošiji meč od dolaska crnogorskog stručnjaka. Virtus ju je potpuno nadigrao u Bolonji i pokazao da nisu bile uzaludne one kritike koje je Duško Ivanović i posle nekih važnih i ubedljivih pobeda javno iznosio pred novinarima, kada je u pitanju igra pojedinih košarkaša iz njegovog tima.

Očigledno, nisu shvatili njegova upozorenja, pa se posle sinoćnjeg meča postavlja pitanja da li je Zvezdin tim izgubio samopouzdanje i ima li Ivanović načina da povrati onu energiju koju smo doskora gledali u Zvezdinim utakmicama, čak i kada su crveno-beli bili značajno oslabljeni. Sada je kadrovska situacija znatno bolja ali se još uvek željno iščekuje kraj suspenzije za Fakunda Kampada i početak marta kada će sjajni Argentinac konačno zaigrati za Zvezdu u Evroligi.

Posle najnovijeg poraza u Bolonji, Zvezda ima skor 10-12, nalazi se na 13. mstu na tabeli, a prva prilika da se značajno popravi utisak je sutrašnje gostovanje Armaniju u Milanu.

Tu, međutim, neće biti kraj ovoj seriji gostovanja, jer će 9. februara Zvezda gostovati i Makabiju u Tel Avivu, protiv jednog od direktnih konkurenata za plasman u Top 8.

Posle Kupa Koraća, Zvezdu krajem ovog i na početku sledećeg meseca očekuju dueli sa nemačkim predstavnicima, najpre Albom u Beogradu, pa Bajernom u Minhenu.

Meč protiv Bajerna biće prvi koji će Kampaco odigrati za Zvezdu u elitnom evropskom takmičenju i od tada bi slika o Zvezdinim mogućnostima trebalo da bude mnogo jasnija i povoljnija. Zato bi trebalo ostvariti što bolji učinak u pomenutim februarskim mečevima, dok Kampaco konačno ne zaigra.

Prvi Kampacov evroligaški nastup pred Zvezdinim navijačima biće 8. marta protiv aktuelnog prvaka Evrope, Efesa, a dva dana kasnije Zvezda će gostovati Radonjićevom Panatinaikosu u Atini.

Novo teško gostovanje, ali i prilika da se Barselone ''naplate računi'' iz Beograda biće 17. marta, kada će crveno-beli gostovati španskom velikanu, a šest dana kasnije Baskonija će gostovati u Beogradu.

Do kraja marta slede još dueli sa Valensijom kod kuće i Asvelom u gostima, da bi početkom aprila Zvezda u poslednja dva kola dočekala Olimpijakos i Fenerbahče.

Devet pobeda iz 12 kola, pa eventualno i osam - to je neophodno za plasman u plej-of, a sa Kampacom u timu je sve to moguće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale Mladenovic
Wednesday, 01.02.2023
13:25

Optimistično nema šta.8 ili 9 od 12 mečeva.Ajde malo aterirajte lakše je hodati po zemlji.