Zvezdin sportski direktor: ''Želeli smo Mirotića, nismo ga sprečili da ode bilo gde. Partizan će se okrenuti igračima iz NBA i G lige''

Autor: Darko Mitrović
petak 28.07.2023.
23:52
Izvor: Sportske.net

Milan Dozet bez zadrške govorio o najaktuelnijim temama.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Milan Dozet bio je gost najnovijeg ''Miljanovog kornera'', gde je govorio i o Zvezdinim pojačanjima, ali nije bežao ni od pitanja o najvećem rivalu.

Zvezda je najveći deo posla u prelaznom roku već obavila, ostaje da se vidi da li će centarska linija biti dodatno ojačana.

''Ove sezone smo pokušali da napravimo raznovrsnu centarsku liniju. Bolomboj je jedan dodatak, igrač kakvog nismo imali prošle sezone, fizikalac i vertikalac, a u napadu skakač koji treba da hvata sve te kreativne pasove od Šabaza i Teodosića'', istakao je on.

Od igrača iz prošle srezone, neizvesno je ostalo samo šta će biti sa Miroslavom Raduljicom i da li bi mu dolazak Miloša Teodosića pomogao da se izbori za značajniju ulogu u Zvezdi.

''Videćemo, odluka je na Dušku, Raduljica ima važeći ugovor sa Zvezdom, videćemo šta će tu da bude'', neodređen je Dozet.

Nikola Mirotić je, ipak, bio glavna tema u evropskoj košarci ovog leta, i još uvek je, imajući u vidu da i dalje nije odlučio gde će nastaviti karijeru posle odlaska iz Barselone. Dozet je tokom razgovora potvrdio da je i Zvezda pregovarala sa sjajnim košarkašem, ne samo Partizan. Ipak, on uverava da Zvezda niu na koji način nije ''minirala'' Mirotićev očekivani prelazak u Partizan.

''Mi smo sa Nikolom bili u kontaktu sigurno i želeli da ga vidimo u našim redovima. Imali smo razgovore i sa njegovim agentima, ali do toga nije došlo.

Što se tiče ove druge strane, i nekih optužbi na račun Crvene zvezde, čak je i Partizan javno rekao kako je siguran da nikakve pretnje nisu uticale na njegovu odluku i kako će se u narednim danima videti zbog čega. 

Pretpostavljam da su mislili na neki potpis koji se nije desio. I Nikola se oglasio i rekao da pretnje nisu došle iz Crvene zvezde. On je svaki put dočekan aplauzom navijača Crvene zvezde, bio je proglašen i zvezdašem godine i mi ga stvarno doživljavamo kao našeg, ali nismo sprečili njegov odlazak bilo gde. 

Velika je bila naša želja da dođe u Crvenu zvezdu, ali se nije desilo. Mislim da je njegova odluka na kraju bila u skladu sa razmišljanjem, jer je veliki vernik, učinio je dosta i za narod na Kosmetu i uopšte u Srbiji, zbog čega bi odsekao deo tih ljudi koji ga podržavaju i poštuju odlaskom u jedan ili drugi klub'', objasnio je Dozet. 

Za razliku od Zvezde, Partizan ima još dosta posla oko kompletiranja tima za sledeću sezonu. Dozetu je postavljeno pitanje i na tu temu. 

''Ne bih da u mojim odgovorima kao sportskog direktora Zvezde bude nešto protiv Partizana u bilo kojoj izjavi. Mislim da je velika stvar što su zadržali Pantera i ostale. Ne samo iz medija, imao sam informacije da je bio već gotov posao za Panatinaikos. Uspeli su da ga ostave. 

Siguran sam da će napraviti dobar tim, ali otkazivanjiem Mirotića mislim da u ovoj fazi na tržištu nemaju puno igrača u Evropi da mogu da biraju iz velikog bazena igrača i mislim da će se okrenuti igračima iz NBA i G lige. Ali, opet ne bih da komentarišem njihov tim. Pratim, naravno, ali gledamo naš posao'', naglasio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke