Zvezdina kriza se nastavlja, Žalgiris koban u poslednjoj četvrtini

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.02.2021.
20:43
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli nisu uspeli da prekinu seriju poraza.

KK Crvena zvezda/Twitter
KK Crvena zvezda/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da prekinu seriju poraza pošto su u 24. kolu Evrolige poraženi na gostovanju Žalgirisu u Kaunasu 75:62.

Najzaslužniji za 14. evroligašku pobedu domaćih bio je Marijus Grigonis sa 17 poena uz tri skoka i šest asistencija, a ova partija litvanskog košarkaša bacila je senku na sjajno veče Marka Simonovića i Džordana Lojda, koji su imali poen manje.

Počelo je prilično dinamično na obe strane. U prvim minutima uvodne četvrtine istakao se Najdžel Hajns, koji je nosio domaći tim u ovom periodu meča.

Posle nekoliko minuta u zaostaku, gosti iz Beograda su stigli do prednosti na nešto manje od tri minuta do kraja kada je Marko Simonović pogodio za dva, a već u narednom napadu postigao trojku.

Finiš prve četvrtine definitvno je protekao u znaku Simonovića, koji je postigao čak tri trojke iz svega četiri pokušaja.

Ova deonica se završila sa prednošću Zvezde od 26:22.

Isti košarkaš već na startu druge četvrtine doneo Zvezdi plus sedam, a izabranici Dejana Radonjića su do dvocifrene prednosti došli pri isteku prvog minuta ovog dela igre kada je Dejan Davidovac pogodio trojku.

Usledila je trojka Ognjena Dobrića, pa je Zvezda otišla na velikih plus 13, zbog čega je trener domaćih Šiler morao da traži tajm-aut.

Žalgiris se nakon ovog tajm-auta trgao, pa je drugom trojkom Grigonisa istopio razliku na svega minus četiri.

Bitnu trojku pogodio je Aleksa Uskoković za plus šest na minut i po do kraja, ali je Radonjićev tim na poluvreme otišao sa četiri poena prednosti nakon dvojke Lekavičijusa.

Drugo poluvreme počelo je odlično za mladog Uskokovića, koji je održavao Zvezdinu prednost, ali su domaći izjednačili polovinom treće deonice zahvaljujući šuterski raspoloženom Grigonisu.

Isti košarkaš je nedugo zatim i preokrenuo rezultat, a Žalgiris je stigao na plus pet trojkom izvanrednog Hajnsa.

Važnu trojku za Zvezdu postigao je Lojd na tri sekunde pre kraja četvrtine, pa su crveno-beli u odlučujuću deonicu ušli sa dva poena zaostatka.

Poslednju četvrtinu Žalgiris je počeo daleko bolje stigavši do dvocifrene prednosti već polovinom deonice.

Crveno-beli nisu ličili na sebe iz prethodne tri četvrtine, prve poene u ovom delu igre postigli su tek posle šest i po minuta kada je Lojd pogodio za dva.

Sve je bilo rešeno kada je Rubit na nešto više od dva minuta pre kraja pogodio za plus 13, a tačku na meč stavio je raspoloženi Grigonis svojim 17. poenom na meču.

Osim Grigonisa u pobedničkom timu raspoložen je bio i Hajns sa 16 poena, koliko su u Zvezdi imali Lojd i Simonović.

Zvezda je novim porazom ostala na pretposlednjem mestu sa svega šest pobeda, a priliku za iskupljenje imaće već za tri dana na gostovanju Baskoniji.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke