Zvezdina najlošija igra u odbrani ove sezone, ubedljiv poraz od Baskonije

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.11.2021.
22:04
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv poraz Zvezde, uz najviše primljenih poena od početka sezone.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u desetom kolu Evrolige od španske Baskonije u Vitoriji rezultatom 93:74.

Ovo je Zvezdin šesti poraz od početka tekuće evroligaške sezone, a Baskonija je prekinula seriju od četiri uzastopna poraza, pa sada takođe ima ukupni učinak 4-6.

Podsetimo, Baskonija je pred duel sa Zvezdom promenila trenera, Duška Ivanovića je nasledio iskusni hrvatski stručnjak Neven Spahija koji je uspešno započeo svoj mandat.

Crvena zvezda je u večerašnji meč ušla bez dvojice veoma važnih igrača, Luke Mitrovića i Nejta Voltersa, a osim njihovog izostanka bio je primetan i umor kod igrača samo dva dana posle velike pobede nad Partizanom u derbiju AdmiralBet ABA lige.

Domaćio tim je imao rezultatsku prednost od samog početka meča, sredinom prve četvrtine ta prednost je iznosila sedam poena razlike, a Zvezda je u finišu prvog kvartala trojkama Ivanovića i Holinsa uspela da priđe na 25:22.

Međutim, druga četvrtina je prelomila ovu utakmicu u korist domaćeg tima. Zvezdina odbrana bila je potpuno razbijena u ovom delu igre, od strane veoma raspoloženog trilinga Giedraitis-Boldvin-Inoh, Baskonija je u drugih deset minuta postigla čak 30 poena, a svoju prednost je uvećala na 23 poena razlike - 55:32.

Jedino je Nikola Ivanović od Zvezdinih bekova bio raspoložen u napadu, upravo on je uspeo da u trećoj četvrtini doprinese popravljanju utiska, pa je Zvezda smanjila prednost rivala na 15 poena razlike.

Ali, do kraja meča Baskonija je bez većih problema održala prednost i došla do zaslužene pobede.

Na kraju, Stiven Inoh najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena i 11 skokova, Giedraitis je upisao 21, a Boldvin 14 poena, od toga 12 u prvom poluvremenu. Vanja Marinković pet poena za 16 minuta u igri.

U Zvezdi Ivanović 21 poen, 7 asistencija i pet skokova, Cirbes je upisao 12, Holins i Dobrić po 11, a Kuzmić 10 poena i osam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke