Zvezdina nemoć u Laktašima, Igokea uzvratila udarac!

Autor: Darko Mitrović
petak 07.05.2021.
20:27
Izvor: Sportske.net

Tim Dragana Bajića sve vreme vodio i potpuno zasluženo trijumfovao.

Djordje Kostic /STARSPORT
Djordje Kostic /STARSPORT

Povezane vesti

Posle dve veoma dobre partije u Beogradu protiv Crvene zvezde, najpre na kraju ligaškog dela, a onda delimično i na startu plej-ofa, Igokea je večeras konačno uspela da slomi otpor beogradskih crveno-belih.

U drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa, Igokea je večeras na svom terenu u Laktašima savladala Zveztdu sa 81:68 i tako se izborila za majstoricu u Beogradu, kada ćemo saznati koja će od ove dve ekipe otići u finale.

Od samog početka meča Igokea je bila bolji rival, povela je vrlo brzo sa 13:2, a na drugoj strani Zvezdini najjači aduti, poput Lojda ili Voldena nisu dolazili do izražaja. Pogotovo se to odnosi na Voldena koji je večeras tokom čitavog meča bio van šuterskog ritma, ništa iz igre nije uspeo da pogodi.

Klemons je bio veoma raspoložen u prvih deset minuta kada je upisao osam poena, a u drugoj četvrtini su se raspucali i Stefan Pot i Edin Atić, pa je Igokea u jednom trenutku povela sa 34:17. Zvezda je pokušala da do odlaska na odmor smanji tu razliku i donekle uhvati priključak, uspela je da priđe na 42:31, ali onda Atić trojkom uz zvuk sirene donosi Igokei ''plus 14'' na poluvremenu - 45:31.

Očekivao se Zvezdin brzi odgovor u nastavku, ali umesto toga Igokea odlazi na 20, pa 21 poen razlike u nekoliko navrata tokom treće četvrtine i delovalo je da je pitanje pobednika maltene rešeno.

Ipak, tako nije mislio Marko Simonović, koji početkom poslednje četvrtine vezuje devet svojih poena, pogađao je i Dobrić, a na dva minuta pre kraja, Zvezda preko Lendrija Noka sa linije penala smanjuje razliku na 76:68.

Ali, više od toga crveno-beli nisu mogli, Volden je potom napravio i peti prekršaj i do kraja Igokea je overila zasluženi trijumf.

Klemons sa 18, Atić sa 17 i Pot sa 14 poena predvodili su ''Igose'' do trijumfa, a u zvezdi Dobrić 17, Davidovac 12, Simonović i Lojd po 11 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke