Zvezdina odbrana kao stena, pao i Žalgiris!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.10.2021.
20:46
Izvor: Sportske.net

Druga uzastopna pobeda srpskog šampiona u Evroligi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U prvoj utakmici na domaćem terenu, Crvena zvezda je večeras savladala litvanski Žalgiris u okviru trećeg kola Evrolige. Crveno-beli su slavili rezultatom 73:61, što im je druga pobeda u tri odigrana kola, a Žalgiris je pretrpeo i treći poraz.

Odlična igra u odbrani je nešto po čemu je ova ekipa Crvene zvezde već postala prepoznatljiva, a izuzetak po tom pitanju nije bila ni večerašnja utakmica.

Međutim, u napadu je bilo problema, jer je i Žalgiris veoma čvrsta ekipa koju ni atmosfera u dvorani nije uspela da slomi.

Najveću prednost tokom prvog poluvremena Zvezda je imala u prvoj četvrtini, kada je vodila sa 13:7, ali je onda dozvolila rivalu da serijom 7:0 preokrene na 13:14, u režiji raspoloženog tandema Nebo-Gifaj.

Drugu četvrtinu obeležila je ''rezultatska klackalica'', ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na odmor se otišlo rezultatom 29:27 u korist ekipe Dejana Radonjića.

Početak treće četvrtine protekao je u znaku raspoloženog Nikole Kalinića, čijim poenima Zvezda stiže na ''plus sedam'' - 34:27, a tu seriju je zakucavanjem prekinuo Nebo za 34:29.

Gosti potom ponovo uspevaju da uhvate priključak, ali Ognjen Dobrić svojom trojkom diže publiku na noge - 41:37 za Zvezdu. Usledio je tajm-aut, pa novi poeni Kalinića, a onda još jedan izvanredno odbranjen napad, pa poeni Holinsa za 45:37 i sjajnu atmosferu u dvorani.

Čvrsta ekipa Žalgirisa uspeva da izdrži i taj pritisak, do kraja treće četvrtine je prepolovina Zvezdinu prdnost, a na početku poslednje stigla na samo dva poena razlike - 46:44.

Novu nešto osetniju prednost Zvezda stiče poenima Luke Mitrovića uz prekršaj, pa su crveno-beli tada poveli sa 58:52, gosti uzvraćaju trojkom, a onda opet Luka Mitrović poentira za 60:55 na četiri i po minuta pre kraja.

Na ulasku u poslednja tri minuta Zvezda konačno uspeva da prelomi ovaj meč u svoju korist, opet odlična odbrana, pa brza kontra i novi poeni Kalinića za 66:58.

Do kraja je Zvezdi ostalo da svojim najvećim kvalitetom, igrom u odbrani sačuva prednost, i ne samo da je uspela, nego je pobedu učinila još ubedljivijom i tako još jednom obradovala svoje navijače.

Nikola Kalinić je sa 15 poena bio najefikasniji, a pratili su ga Dobrić sa 13, Mitrović sa 12 i sedam skokova, kao i Volters sa 11 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Kod gostiju, Nebo 14 poena i 10 skokova, Gifaj i Lekavičijus su upisali po 11.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke