Zvezdina rutina, Adams se raspucao!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.10.2022.
21:40
Izvor: Sportske.net

Posle loše prve četvrtine, Zvezda nije imala nikakvih problema do kraja meča.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Aktuelni šampion Crvena zvezda pobedom je započela novu sezonu u AdmiralBet ABA ligi.

Crveno-beli su večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' ubedljivo savladali ekipu skopskog MZT-a rezultatom 87:67.

Prva četvrtina ovog meča bila je ispod svih očekivanja, loša košarka na obe strane, mnogo grešaka, promašaja i kao posledica takve igre i vrlo malo poena. Ali, kada je Džon Holand uz zvuk sirene postigao prvu trojku na utakmici, za vođstvo Zvezde 13:9 na kraju prve četvrtine, kao da je celom timu laknulo i od druge četvrtine crveno-beli su zaigrali mnogo boljel pre svega u napadu.

Tako je već do kraja prvog poluvremena Zvezda stigla do ''plus 17'' - 39:22, a u nastavku je prednost domaćeg tima išla i do 30 poena razlike.

U poslednjem kvartalu MZT je uspeo da prepolovi taj zaostatak, ali se pobeda Crvene zvezde ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.

Novajlija Džejlen Adams je na kraju bio najefikasniji u pobedniškoj ekipi sa 16 poena (3/4 za dva, 3/6 za tri poena), uz po tri skoka i asistencije, a dvocifren poenterski učinak imali su i Nikola Ivanović sa 12 (pet asistencija) i Hasan Martin sa 10 poena.

Ono što takođe treba istaći jeste i velika minutaža za mladog Nikolu Topića koji je na terenz proveo 20 minuta i upisao šest poena i pet skokova.

Vojdan Stojanoski je sa 17 poena predvodio goste iz Skoplja, Krstevski je upisao 14 poena, a odličan je bio i Jigitoglu sa 12 poena i 14 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke