Zvezdina rutina protiv Tajfuna

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 27.12.2015.
16:47
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda Telekom je nastavila svoju borbu za prvo mesto u regularnom delu ABA lige pošto je u Sloveniji savladala ekipu Tajfuna sa 63:73.

Tajfun/Gašper Gobec
Tajfun/Gašper Gobec

Povezane vesti

Nova pobeda Crvene zvezde u ABA ligi, ostali su u konkurenciji za prvo mesto u ovom takmičenju zahvaljujući dobro odrađenom poslu protiv ekipe Tajfuna - 63:73.

U prvom poluvremenu gledali smo egal utakmicu, domaći su se držali zahvaljujući dobrom šutu za tri poena (briljirao je Bratož u tim trenucima), dok je Zvezdu ponovo predvodio sjajni Stefan Jović koji je sakupio 12 poena u ovom delu igre.

Zvezda je odlično finiširala prvo poluvreme, zahvaljujući trojki Dangubića na asistenciju Jovića došli su do 4 poena prednosti.

Ipak, početak drugog dela pripada Tajfunu koji je stigao do prednosti od 41:40 i od tada pa sve do samog kraja treće četvrtine ekipe nisu imale vođstvo veće od 4 poena prednosti.

Tada na scenu stupa Lazić koji sa pet uzastopnih poena donosi Zvezdi miran nastavak igre za 49:57.

Prednost Zvezde se održavala, Tajfun nije uspevao da se približi ekipi Dejana Radonjića do kraja utakmice, a prednost je u jednom trenutku iznosila i 16 poena nakon pogođenog bacanja Gudurića (71:55).

Rutinski je privedeno sve kraju, Zvezda je sasvim zasluženo stigla do nove pobede u ABA ligi, 13. po redu.

Kod Tajfuna najbolji su bili Bratož sa 16 i Ponjavić sa 14 poena, na drugoj strani poeni su bili ravnomerno raspoređeni, Jović je imao 14, Gudurić 11, Lazić i Štimac 9 (uz 8 ofanzivnih skokova), Cirbes 8, Miler 7...
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke