Zvezdina rutina, sudije izazivale podsmeh, a šta je sa Partizanovim Perkinsom?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.03.2021.
21:31
Izvor: Sportske.net

Ništa novo u ABA ligi - Zvezda ređa pobede, Partizan u seriji poraza. Tako je i posle večerašnjeg derbija.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U derbiju 21. kola ABA lige, Crvena zvezda je večeras savladala Partizan sa 73:64.

Zvezda je tako nastavila seriju pobeda u regionalnom taklmičenju, ovo joj je petnaesti trijumf u 17 odigranih mečeva, a Partizanova serija poraza, što u ABA ligi, što u Evrokupu sada već gotovo nepregledna. Crno-beli sada u ABA ligi imaju skor 7-13.

Partizan je večeras nastupio bez povređenih Mike, Zagorca i Mozlija, Perkins je iz nepoznatog razloga odigrao tek nešto duže od minuta, Zvezdi su nedostajali kapiten Lazić i Španac Kino Kolom, a tokom prve četvrtine delovalo je da bi ovo mogla da bude ravnopravna i neizvesna borba, kao i mnoge prethodne kada igraju Zvezda i Partizan.

Ni jedni ni drugi nisu bili napadački raspoloženi u prvom kvartalu koji je završen rezultatom 15:14 u korist Zvezde, ali početkom druge tim Dejana Rdaonjića je ušao u seriju 10:0 i od 12:14 stigao do vođstva od 22:14.

Partizan je nakratko uzvratio trojkom Trifunovića, posle čega Zvezda stiže i na ''plus 16'' - 35:19.

Finiš prvog poluvremena obeležili su česti prekidi i prekršaji, pogotovo posle manjeg incidenta kada su se pokoškali Rašon Tomas i Novica Veličković sa jedne i Duop Rit i Džordan Lojd sa druge strane.

Sudije su predugo gledale snimke spornih situacija i ubile ritam meča, a Partizan je to iskoristio da sa linije penala prepolovi zaostatak, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 41:34 za Zvezdu.

I u nastavku je bilo još nekoliko prekida i gledanja snimaka od strane slovenačkih sudija, ali Zvezda nije ispuštala prednost. Partizan je uspeo početkom trećeg kvartala da priđe na 44:40, pa početkom četvrte četvrtine na 57:52, ali Zvezda je uvek imala odgovor, ne dozvolivši rivalu da njenu pobedu dovede u pitanje.

Na ulasku u finiš meča, Zvezda je ponovo stekla 16 poena prednosti (72:56) i tada je praktično sve bilo rešeno.

Duop Rit je sa 15 poena i sedam skokova bio najefikasniji u Zvezdi, Davidovac je upisao 14, a Volden 12. U Partizanu najbolji Rašon Tomas sa 17 poena i 14 skokova.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke