Zvezdina ''stotka'' protiv čačanske mlađarije

Autor: Darko Mitrović
petak 04.06.2021.
19:03
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda crveno-belih na startu polufinalne serije.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde približili su se večeras plasmanu u finale plej-ofa Košarkaške lige Srbije, pošto su u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'', bez prisustva publike, savladali čačanski Borac sa 101:70.

Revanš je za dva dana u Čačku, ako Zvezda dobije i taj meč, plasiraće se u finale.

Zvezda je večeras nastupila bez Lojda i Voldena, a nešto jači otpor ekipa Borca je pružala u prvih petnaestak minuta meča, iako je Zvezda tada sjajno šutirala za tri poena. Pred kraj prvog kvartala Lautaro Lopez je smanjio na 19:18, posle čega Zvezda pravi svoju seriju i odlazi na desetak poena razlike, da bi potom i u finišu druge četvrtine serijom 11:0 tim Dejana Radonjića stigao do ''plus 16''.

U nastavku Zvezdina rutina, razlika se dodatno uvećavala, ali bez obzira na ubedljiv poraz, u Borcu ponovo mogu da budu zadovoljni, jer su njihovi najtalentovaniji igrači, 16-godišnji Đorđe Ćurčić stariji i mlađi, pa Pavle Nikolić i Stefan Janković dobili značajnu minutažu i sva četvorica su se upisala u strelce protiv evroligaške ekipe Crvene zvezde.

Duop Rit je sa 17 poena bio najefikasniji u Zvezdi, Radanov je upisao 13, Dobrić i Davidovac po 12 poena. U Borcu Kočović 14 poena, pratio ga je Nerandžić sa 11 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke