Zvezdinih 15:0 slomilo Čačane, Kampacova magija odmah deluje!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.12.2022.
16:06
Izvor: Sportske.net

Gosti ''naljutili'' Zvezdu početkom drugog poluvremena.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Na debiju Fakunda Kampaca, Crvena zvezda je danas u beogradskom ''Pioniru'' ubedljivo savladala ekipu čačanskog Borca sa 86:57.

Ovo je deseta pobeda Crvene zvezde koja posle 12 kola ima skor 10-1, uz meč manje zbog odlaganja meča protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani, dok su Čačani pretrpeli deveti poraz u 12 odigranih mečeva.

Zvezda je nastupila bez Nemanje Nedovića, uz povređene Martina i Ivanovića, ali navijači su nestrpljivo čekali da na teren izađe najveće pojačanje crveno-belih Fakundo Kampaco.

Trener Duško Ivanović je odlučio da meč počne sa Vildozom koga je posle nekoliko minuta zamenio novi Zvezdin Argentinac i dobio ovacije. 

Crveno-beli su od početka meča kontrolisali dešavanja na terenu, stekli su desetak poena prednosti koje su dugo održavali, a Kampaco se najpre istakao asistencijama, da bi na kraju prve četvrtine pogodio i svoj prvi šut, za tri poena kojim je Zvezdi doneo vođstvo od 23:13.

Čačane je rezultatski održavao u igri pre svih raspoloženi Hanter Hejl i najviše zahvaljujući njemu gosti su uspeli da u finišu prvog poluvremena razliku svedu na jednocifrenu, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 45:37 za Zvezdu.

Početkom trećeg kvartala, Čačani su prišli na samo četiri poena zaostatka, bilo je 48:44 u tim trenucima, ali Zvezda surovo odgovara na to, usledila je serija domaćih od 15:0 sa Dobrićem i Petruševim u glavnim ulogama i meč je praktično već tada bio rešen.

Do kraja je Kampaco počastio navijače i maestralnom asistencijom ua Ognjena Kuzmića i taj potez će sigurno biti u najužoj konkurenciji za najbolji potez kola, baš kao i asistencija iza leđa za Dobrića kraja prvog poluvremena.

-

-

Dakle, Zvezda je do kraja igrala za publiku, Kampacov debi je protekao na najbolji mogući način i svoj prvi nastup u crveno-belom dresu je završio sa 11 poena, pet asistencija i tri skoka za 18 minuta.

Ognjen Dobrić je sa 15 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Petrušev i Bentil su upisali po 13, a Kampaco ih je pratio sa 11 poena.

Kod gostiju Hanter Hejl je upisao 17 poena, četiri skoka i tri asistencije, a uz njega dvocifren poenterski učinak imao je i Tomašević sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke