Zvezdino 16. mesto govori jedno, koš-razlika nešto sasvim drugo!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.02.2024.
10:18
Izvor: Sportske.net

Da li je Zvezda zaslužila više?

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je sinoćnjim porazom od Žalgirisa svela na minimum svoje šanse za plasman među 10 najboljih ekipa Evrolige i prolaz u plej-in, ali teorija još uvek postoji ako ovu sezonu uporedimo sa prošlogodišnjom, kada je Zvezda sa učinkom 17-17 zauzela 10. mesto.

U ovom trenutku, Zvezda posle 26 odigranih kola ima učinak 10-16 i sinoć je pala na 16. poziciju, pa su iza nje samo Alba i Asvel na tabeli Evrolige.

Ipak, na osnovu svega onoga što smo videli u dosadašnjem toku sezone, taj trenutni plasman Crvene zvezde se njenim navojačima danas ne čini pravednim. U prilog tome je i Zvezdina koš-razlika koja je u značajnom plusu i iznosi 2133:2102, a zanimljivo je da Virtus na visokom petom mestu ima negativnu koš-razliku (2093:2111), ali i šest pobeda više od Crvene zvezde.

Čak i onome ko nije pratio dosadašnji tok sezone u Evroligi je jasno da je Zvezda imala dosta minimalnih poraza, pogotovo u prvom delu sezone, da je suviše često gubila u neizvesnim završnicama, baš kao sinoć na svom terenu protiv Žalgirisa, a slično je bilo nedavno i protiv Baskonije, kako u ''Štark areni'', tako i u Vitoriji. 

Pre toga je poražena i u tesnoj završnici od Valensije na gostovanju, a možda i najboljniji poraz crveno-belima je onaj od Partizana jesenas, kada su crveno-beli imali velikih 13 poena prednosti na početku poslednje četvrtine, ali je poražena sa 88:86.

Ipak, od tada se Zvezda dva puta revanširala Partizanu - u Evroligi ''sa kamatom'', a u AdmiralBet ABA ligi je sprečila novi veliki preokret crno-belih.

Narednu priliku da popravi svoj plasman u Evroligi Zvezda će imati u Minhenu protuiv zahuktalog Bajerna.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke