Zvezdino ''biti il' ne biti'' - Šta sve Radonjića brine pred majstoricu?

Autor: Darko Mitrović
subota 08.05.2021.
17:09
Izvor: Sportske.net

Vreme je da se vidi prava vrednost ovog Zvezdinog tima.

 Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je ove sezone imala možda i neočekivano turbulentnu sezonu. Saša Obradović se nije dugo zadržao na klupi crveno-belih, iako su postojali dugoročni planovi, a njegovo mesto je potom zauzeo Dejan Radonjić, Zvezdin trofejni trener.

Radonjić nije uspeo da značajnije popravi utisak u Evroligi, ali osvojen je Kup Koraća, napravljene dodatne kadrovske promene u ekipi i sada je vreme da na videlo dođe prava forma Radonjićevog tima.

Delovalo je da se Zvezda potpuno konsolidovala, da igra sve bolje kako se bliži finiš sezone, ali poraz u Laktašima od Igokee, u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige izazvao je sumnju među navijačima crveno-belih.

Neočekivano, Zvezda je u ovom meču delovala potpuno nemoćno svih 40 minuta, nijednom nije uspela da povede, a posebno upadljivo bilo je loše izdanje Korija Voldena, koji je u najvećem delu sezone bio jedan od najboljih ove sezone među crveno-belima.

Imao je on još par slabijih nastupa tokom sezone u ABA ligi, ali navijači su od njega navikli da u važnim mečevima pruža najviše. Ovoga puta, od Voldena nijedan pogodak iz igre, a imao je sedam pokušaja, pet za dva i dva za tri poena, jedina dva poena postigao je sa linije slobodnih bacanja, doduše uz šest asistencija i četiri skoka.

Ako se tome doda da je i Lengston Hol prilično neubedljiv u većem delu sezone, a da ni Džordan Lojd nije imao svoj dan, šutirao je 0/4 za tri poena, jasno je da je Zvezdin napadački potencijal bio značajno smanjen, što pokazuje i samo 68 postignutih poena.

Ni centri ne igraju kako se očekuje, posebno Kuzmić nikako da podseti na neke mnogo bolje dane, Noko je nešto bolji, ali za titulu će i njihov učinak morati da bude mnogo bolji.

Uz sve to, Zvezdin problem bi mogao da bude i veliki psihološki pritisak, jer Igokea je osokoljena najnovijim trijumfom i u Beogradu neće imati šta da izgubi, što je i trener Bajić jasno poručio. Još ako ih krene šut, Zvezda bi mogla da ima mnogo problema.

S druge strane, Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić podižu formu, i Marko Simonović je u Laktašima imao jednu dobru šutersku seriju koja je, ipak, kasno stigla, ali moraće stranci da daju svoj mnogo veći doprinos kako bi Zvezda ostvarila svoj cilj ove sezone u ABA ligi i ujedno zadržala mesto u Evroligi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke