Zvezdino čudo, Simonovićev najdraži trofej!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.02.2021.
20:51
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Marko Simonović, dan posle finala...

BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS
BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS

Povezane vesti

Jedan od najiskusnijih Zvezdinih košarkaša Marko Simonović gostovao je večeras u emisiji ''U obruču'' na TV Arena Sport, gde je izneo svoje utiske sa finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu, gde su crveno-beli juče osvojili trofej.

Zvezda je do pehara stigla pobedama nad Radničkim iz Kragujevca, Partizanom i Megom, a ovaj uspeh Simonović opisuje kao pravo čudo.

''Stvarno smo imali mnogo problema uoči turnira, bili smo pod strepnjom i u strahu ko je sledeći pozitivan na koronavirus. Nismo mogli da radimo košarkaški trening, improvizovali smo nekim individualnim treninzima, kako bi bilo što manje kontakata. Meni je ovaj trofej najdraži u Zvezdi. Stvarno čestitke svima u klubu, ne samo u ekipi. Verujte, ovo što smo uradili ravno je čudu!'', uverava Simonović i dodaje:

''Dva dana pred utakmicu nismo trenirali uopšte. Kuzmić se žalio na neke stomačne probleme, nastala je panika da nije i on zaražen. Idete tamo, želite da osvojite, ali ne znate čemu da se nadate. Ipak, Kuzmić je bio tu, O'Brajant se vratio i otišli smo optimistično da možemo nešto da uradimo''.

Najteži posao Zvezda je imala u polufinalu protiv Partizana, kada je u završnici uspela da anulira prednost rivala, a Davidovac je u poslednjim sekundama postigao ključne poene sa linije penala.

''Mi smo se pribojavali, oni su se dobro spremili, imali su više vremena da se pripreme. Skraćena nam je bila rotacija, ali smo verovali da možemo. Iako su oni imali vođstvo, imao sam stvarno osećaj da ćemo da dobijemo. Nismo igrali našu najbolju igru, mučili smo se dosta i verovao sam da ćemo pogoditi nekoliko šuteva i preokrenuti rezultat'', objašnjava Simonović.

Utisak je pokvarilo samo to što se igralo bez publike.

''Znate šta je Zvezda i njeni navijači. Evo sad ovaj Kup kad se radujemo zajedno i bez njih, skroz je drugačiji osećaj'', konstatovao je Simonović.

Posebno je pohvalio i trenera Radonjića.

''On meni ponekad kaže: 'ja tebe poznajem najbolje'. Ja mu kažem 'pa da, treneru, i ja tebe poznajem najbolje'. Stvarno smo dugo zajedno. Veliki je profesionalac. On stvarno živi košarku bukvalno 24 sata, razmišlja, bavi se ekipom, vaspitava ekipu od prvog dana i usmerava nas šta nas čeka tamo u aprilu, maju, do kraja domaće lige... Bilo je dobrih i teških momenata, ali to je sve normalno, sezona je duga'', ističe Simonović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke