Zvezdino ludilo u Atini - moćni Lojd srušio Panatinaikos

Autor: Aleksandar Golubović
petak 19.03.2021.
21:53
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli stigli do druge pobede u nizu.

KK Crvena zvezda/Twitter
KK Crvena zvezda/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde slavili su na gostovanju Panatinaikosu u Atini 86:82 u 30. kolu Evrolige zahvaljujući neverovatnom izdanju najboljeg prvotimca Džordana Lojda.

Zvezdin Amerikanac je na 47 sekundi do kraja postigao trojku za vođstvo crveno-belih od tri poena, a zatim je nakon trojke Hezonje bio priseban sa slobodnih bacanja ne dozvolivši iznenađenje.

Panatinaikos je znatno bolje ušao u meč povevši sa 9:0, ali je iznenađujuće dobro u ovom delu igre na suprotnoj strani parirao Ognjen Kuzmić, koji je parirao raspoloženom domaćinu.

Crveno-beli nisu dozvolili "zelenima" da se približe, a Kori Volden je sa tri poena u nizu istopio prednost domaćin na samo plus tri.

Domaći su ipak uspeli da se konsoliduju i kraj prve četvrtine dočekaju sa prednošću od šest razlike.

Drugu deonicu crveno-beli su krenuli odlučno, ali je trojka Hauarda Sant-Rosa donela domaćinu sedam poena prednosti.

Crveno-beli su najbliži izjednačenju bili sredinom četvrtine kada je Marko Jagodić-Kuridža smanjio na minus dva, a onda je Džordan Lojd preuzeo odgovornost i u dva navrata napravio svega "pola koša" zaostatka za beogradski klub.

Zvezda je u ovom delu igre poenima Branka Lazića došla do prednosti, ali se na odmor otišlo sa nerešenim ishodom nakon ubačenih dva plus jedan Kuzmića.

Nastavak meča počeo je važnom trojkom Lazića za plus tri, a nedugo zatim i Ognjen Dobrić je učinio isto.

Sredinom deonice proradio je Mario Hezonja, koji je trojkom vratio prednost Panatinaikosu. Kako se treća četvrtina približavala kraju razlika u korist domaćih je rasla, a doskorašnji NBA košarkaš ubrzo je doneo "zelenima" i dvocifrenu prednost.

Usledio je odgovor Voldena, koji je ubrzo istopio vođstvo domaćih na svega tri poena razlike, a u poslednjim sekundama četvrtine Aleksa Radanov je vratio prednost crveno-belima, koji su sa jednim poenom viška ušli u odlučujući deonicu.

Početkom četvrte četvrtine prednost gostiju je rasla do velikih plus sedam, ali se nedugo zatim trojkom Papapetrua istopila na jedan poen razlike.

Usledila je mini-serija fantastičnog Lojda za plus pet, a nedugo nakon toga i za čak osam poena viška.

Panatinaikos se nedugo zatim spustio zaostatak na svega dva poena prednosti za Zvezdu, ali je Lojd postigao važnu trojku na minut i po do kraja meča, međutim u poslednji minut se ušlo sa nerešenim ishodom.

Zatim je Lojd pogodio jako bitnu trojku, a zatim je i Lazić sa linije slobodnih bacanja uvećao na plus pet.

Hezonja je trojkom na sedam sekundi do kraja sve zakomplikovao, ali je Lojd bio najbolji kad je bilo najpotrebnije i sa slobodnih bacanja rešio duel.

Najefikasniji u drugoj uzastopnoj pobedi crveno-belih bio je magični Lojd sa 27 poena, a pratio ga je Volden sa 14.

U redovima poraženih dominirali su Sant-Ros sa 21 poenom, Hezonja je imao 15, a Papajanis i Papapetru po 14.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke