Zvezdino saopštenje - "U kakvoj ligi treba da igramo?"

Autor: Nikola Miloradović
Friday 02.10.2020
16:35
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" se oglasili.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Donedavno je bilo pitanje da li će ABA liga nastaviti da postoji, a onda se u kratkom roku sve promenilo na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke.

Jadranska liga će se igrati, prvi meč je na programu večeras, FMP dočekuje Primorsku.

Ipak, uprava Crvene zvezde mts je pred početak samog takmičenja odlučila da se oglasi saopštenjem.

Naime, oni su odlučilli da podele dokumentaciju o donetim odlukama sa Skupštine ABA lige, ističu i da je na istoj "jedan klub" pozitivno glasao, a onda pokušao to da promeni u registraciji.

Saopštenje prenosimo u celosti, a na dnu ćete naći i link koji vodi do sajta Crvene zvezde, na kojem se nalazi pomenuta dokumentacija.

"KK Crvena zvezda mts kao jedan od učesnika ABA lige i njenih suvlasnika, uvek se borio za pravno uređenu ligu, koja će podići košarku na ovim prostorima na viši nivo.

U godini u kojoj bi proslavili dve decenije života ideje o regionalnom povezivanju svedoci smo pokušaja da se liga, i ova ideja degradiraju. Kako drugačije okarakterisati takmičenje u kome se pojedini klubovi ne pridržavaju ni odluka za koje su sami glasali, i u koje ulazimo bez usvojenih “propozicija takmičenja”, potvrde imenovanja direktora, sportskog direktora, disciplinskog sudije… što je jedinstven slučaj u svetu sporta!

U cilju istinitog informisanja javnosti, sprečavanja bilo kakvih iznošenja dezinformacija kojih je u prethodnom periodu bilo mnogo, KK Crvena zvezda mts dostavlja javnosti na uvid jednoglasno donete odluke sa Skupština ABA LIGE, koje je jedan klub, koji je za iste pozitivno glasao, pokušao da stopira u registraciji.

KK Crvena zvezda mts na uvid javnosti dostavlja i vansudsko poravnanje ( izvansudsku nagodbu ) koja je svojim sprovodjenjem trebala dovesti u pravno uredjeno stanje ABA LIGU!

Opstrukcijom jednog kluba ta nagodba je vremenski istekla i više nema pravno važenje. Zato je sudski postupak nastavljen, a KK Crvena zvezda će se izboriti za uređenu ligu čiji je suvlasnik svim pravnim sredstvima.", stoji u saopštenju Zvezde.

OVDE pogledajte dokumentaciju koju je Crvena zvezda dostavila na uvid javnosti, reć je o sledećim dokumentima:

1. Vansudska nagodba između ABA lige jtd i KK Crvena zvezda mts;

2. Odluka “Nagodba između ABA lige jtd i KK Crvena zvezda mts”;

3. Odluka “Prijenosi udjela doneta 27.05.2020.godine” doneta 27.05.2020.godine;

4. Odluka “Prijenos udjela  Cedevita Olimpija – Mornar Bar” od dana 16.07.2020.godine;

Baner 15

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke