Zvezdo, sad baš moraš, pred tobom je noćna mora? Kako do pobede u Berlinu?

Autor: Boris Jovanović
petak 25.03.2022.
11:16
Izvor: Sportske.net

Samo ime rivala budi neprijatna sećanja...

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ove sedmice nastavljaju svoje takmičenje u Evroligi pošto će u okviru 32. kola gostovati Albi u Berlinu.

Posle četiri uzastopna trijumfa u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde su prošle nedelje doživeli poraz u „Palati Blaugrana“. Nije Zvezda imala snage da parira španskom velikanu i jednom od najjačih timova u Evropi u ovom trenutku, iako su na krilima Nikole Ivanovića uspeli da spuste razliku na jednocifrenu u poslednjem kvartalu. No, to je bilo kratkog daha i bez Ostina Holinsa da „utegne“ odbranu, ali isto tako doprinese i u ofanzivi, što je popravio u prethodnom periodu, znalo se da će biti teško i pre nego što je meč počeo.

Nakon tog duela, zna se da Dejan Radonjić neće moći da računa ni na Branka Lazića u naredne dve ili tri sedmice i igra na kojoj se zasnica ideologija Crvene zvezde teško da će doći do izražaja.  Usput, rotacija je dodatno skraćena izostankom Maika Cirbesa, ali njegov konkretniji učinak ionako je izostajao u najvećem periodu ove sezone, pa se to teško može nazvati posebnim hendikepom. Stefan Marković se polako vraća i pitanje je koliko on može da doprinese... Nakon teškog izazova protiv Cibone u AdmiralBet ABA lige kao i zvanične odluke Evrolige da „odstrani“ ruske klubove, sledi put u Berlin protiv Zvezdinog najneomiljenijeg protivnika.

Alba, u kakvoj god formi da je, redovno razočarava igrače i navijače Crvene zvezde. Nebitno kakav roster ima srpski tim i ko je na klupi ova ekipa iz Berlina kada vidi crveno-bele boje pretvori se u najbolji šuterski sastav na svetu i Zvezda za tako nešto nema rešenje. Svega jedanput u sedam odigranih utakmica Crvena zvezda je uspela da savlada Albu i to u prvom međusobnom duelu. Od tog 29. januara 2015, pa do danas, Zvezda ne zna kako je to radovati se protiv tima iz nemačke prestonice.

Večeras je vreme za prekid serije, tipujemo na Kalinića i Dobrića, admiralbet.rs vam je spremio odličnu ponudu, specijal na sjajnu kvotu.

Setićemo se samo Markusa Hermansona, Pejtona Sive ili Luka Sikme koji su toliko puta uspeli da razbesne navijače Crvene zvezde, kako u Berlinu, tako i u Beogradu, njima nije smetala lokacija.  Stoga, forma u slučaju Albe kada im sledi meč sa Zvezdom nije presudni faktor, ali činjenica da samo tri dana pre igraju duel sa Barselonom, takođe na svom parketu, ostavlja mogućnost Crvenoj zvezdi da se nada trijumfu nad ovom ekipom posle punih sedam godina. Uostalom, Albine šanse za Top8, u aktuelnoj konstalaciji snaga, nisu zamrle i na samo su dve pobede od Crvene zvezde. Zato, imaju i rezultatski imperativ.

Neko ko bi mogao da napravi razliku „iz senke“ u Radonjićevom timu jeste Nikola Ivanović koji je bio najbolji u Kataloniji u porazu nad Barsom. Dao je 13 poena, svih 13 u poslednjem kvartalu, ekipa mu je verovala i lopta je najčešće bila u njegovim rukama. I ovaj meč dokaz je njegove nekonzisentnosti, jer ga nije bilo nigde do samog finiša, mada mu je i minutaža bila „mršava". Naravno, tu su i Nejt Volters i Nikola Kalinić, ali oni su premoreni i bilo bi sjajno za Dejana Radonjića ukoliko bi Nikola Ivanović ušao u dobar ritam u ovom delu sezone.

U Beogradu, u prvom meču u kampanji, Alba je slavila sa ubedljivih 78:63 uz odličnu partiju Madoa Loa za koga nije izvesno da će zbog ramena igrati u ovom meču, što bi bila dobra vest za Zvezdu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke