Zvezdu čeka mnogo rada i dolazak pojačanja, Sasari bolji od crveno-belih!

Autor: Lazar Nikolić
subota 09.09.2023.
22:19
Izvor: Sportske.net

Prva slika Zvezdinog tima.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od italijanskog Dinamo Sasarija na pripremnom turniru u Sardiniji.

Sasari je slavio protiv crveno-belih rezultatom 76:71 (21:16, 16:12, 17:21, 22:22).

Došla je Zvezda desetkovana u Sardiniju sa samo devetoricom košarkaša. U timu trenera Duška Ivanovića večeras nije bilo novih pojačanja Miloša Teodosića, Jaga Mateusa, Marka Simonovića, Dejana Davidovca i Majka Tobija, a to se odrazilo i na igru šampiona Srbije. A u večeras Duško Ivanović nije računao ni na Stefana Lazarevića.

Počela je Zvezda u petorci Nejpir, Nedovič, Lazić, Bolmboj i Mitrović. Nisu se crveno-beli snašli na startu utakmice. Dozvolili su domaćinu da se raspuca i dođe do dvocifrene prednosti 21:10.

Do kraja prvog poluvremena Sassari je održavao stečenu prednost, a crveno-beli nisu uspeli da pronađu pravi ritam ni u odbrani ni u napadu. Jedino je Mitrović bio u svom elementu, dok su ostali saigrači bili daleko od svojih prepoznatljivih izdanja.

Dobro je Zvezda finiširala treću deonicu u kojoj je Hanga bio najraspoloženiji, što je bilo dovoljno da se priđe na -5 (54:49).

Pokušali su Beograđani da se vrate i dođu do preokreta, kapiten Lazić je pogodio dve trojke u finišu, ali odbrana nije bila dovoljno dobra, te su domaći pogocima sa distance sačuvali prednosti.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde  bili je Hanga sa 15 poena, Nemanja Nedović je ubacio 13, Rokas Giedraitis 12, a Mitrović 10 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke