Zvezdu u sedam dana čeka isto utakmica koliko su odigrali u poslednjih mesec i po

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 08.06.2023.
17:55
Izvor: Sportske.net

Kako od jednostavnog napraviti složeno?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sastaće se sutra sa FMP-om u prvoj utakmici finala AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Meč startuje od 18.00 sati, a sve nakon što su AdmiralBet ABA liga i KLS pronašli kompromis oko kalendara završnica dva takmičenja. Prethodno su se rasporedi dve organizacije preklapali i bilo je nemoguće da Crvena zvezda u isto vreme nastupa i u regionalnom i u nacionalnom takmičenju.

Ali, znalo se da će do sastanka morati da dođe i da će rešenje morati da se pronađe i dve strane su stisnule šake. Tako raspored utakmica, a i onih potencijalnih, izgleda ovako:

FINALE ADMIRALBET KLS

9. jun: Crvena zvezda - FMP

11. jun: FMP - Crvena zvezda

* 12. jun: Crvena zvezda - FMP

FINALE ADMIRALBET ABA LIGE

13. jun: Partizan - Crvena zvezda

15. jun: Partizan - Crvena zvezda

18. jun: Crvena zvezda - Partizan

* 20. jun: Crvena zvezda - Partizan 

* 22. jun: Partizan - Crvena zvezda

Ukoliko pogledamo datume, počevši od sutrašnjeg, Crvenu zvezdu od 9. juna, pa do 15. čeka minimalno četiri meča, a maksimalno pet ukoliko se dogodi "majstorica" u AdmiralBet KLS. Takav raspored je dijametralno suprotan onom koji je tim Duška Ivanovića imao u poslednjih mesec dana! Naime, crveno-beli su plej-of AdmiralBet ABA lige, odnosno četvrtfinale i polufinale igrali praktično mesec dana - od 28. aprila, do 23. maja. Tu se ubrajaju četiri meča, po dva sa Zadrom i Budućnosti.  Ne treba izostaviti ni veliku pauzu koja ih je zadesila, pa je tako regionalni šampion bez ijedne takmičarske utakmice tačno 16 dana.

Utisak je da su čelnici AdmiralBet ABA lige morali da osmisle drugačiji mehanizam, odnosno kalendar koji bi pogodovao apsolutno svim učesnicima plej-ofa. Jer, videli smo da to nije slučaj budući da je Cedevita Olimpija između polufinalnih utakmica sa Partizanom igrala finale slovenačkog prvenstva. Samim tim se kreira atmosfera netrpeljivosti, čak i kada su očekivanja da će oba srpska kluba biti deo evroligaškog društva za narednu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke