350 dana kasnije - Bajerova "naplata" Bohumu za jubilarnih 50

Autor: Filip Rodic
nedelja 12.05.2024.
21:27
Izvor: Sportske.net

Revanš sa "kamatom".

EPA
EPA

Povezane vesti

Antoligijski niz Bajera toliko dugo traje da se faktički zaboravilo kad i od koga su poslednji put bili poraženi u Bundesligi. Bilo je to protiv Bohuma u finalnom kolu Bundeslige 27. maja 2023. godine - 3:0.

Skoro godinu dana kasnije, "mašinerija" Ćabija Alonsa sa titulom prvaka Bundeslige, plasmanom u finale nacionalnog kupa i Lige Evrope, slavila je na gostovanju sa 5:0.

"Noćne more" po Bohum krenule su u 15. minutu posle direktnog crvenog kartona Feliksa Paslaka, usled prekršaja kao poslednjeg igrača odbrane. Haiko Bučer je hitno reagovao izvođenjem Takume Asana za defanzivca Tima Oermana.

Bohum se držao do završnice prvog poluvremena. Prvi pogodak na meču postigao je Patrik Šik u 42. minutu na proigravanje Artura sa levog krila.

Prednost je duplirao Viktor Bonifejs u drugom minutu sudijske nadoknade prvog perioda sa "bele tačke".

Amine Adli je zamenio Šika u 69. minutu, pa je i on sedam minuta kasnije uspeo glavom da se upiše u strelce posle kornera Jonasa Hofmana.

Izreku da "kada pada, onda lije" potvrdili su Josip Stanišić pogotkom u 86. i Alehandro Grimaldo u poslednjem minutu sudijske nadoknade.

Bajerov niz nepobedivosti se produžio na jubilarnih 50 mečeva. Naredni rival je Augsburg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke