A kako drugačije? Heroj nacije vodi "slonove" ka Mundijalu!

Autor: Mladen Heleta
utorak 20.02.2024.
22:15
Izvor: Sportske.net

Faje dobio stalni ugovor.

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Fudbalska federacija Obale Slonovače objavila je da će privremeni selektor Emers Faje ostati na svojoj funkciji i u budućnosti predvoditi taj nacionalni tim kao selektor.

On je postao privremeni selektor Obale Slonovače tokom Afričkog kupa nacija u toj zemlji, a u nastavku takmičenja je uspeo da osvoji šampionat Afrike.

Dužina njegovog ugovora nije objavljena.

Faje je na klupi Obale Slonovače zamenio Francuza Žan-Luja Gasea, nakon što je ekipa doživela ubedljiv poraz u grupnoj fazi takmičenja Afričkog kupa nacija od Ekvatorijalne Gvineje (0:4).

Zahvaljujući ostalim rezultatima, Obala Slonovače je uspela da izbori plasman u nokaut rundu, a kasnije stigne i do titule.

Faje će će ekipu povesti ka Mundijalu 2026. godine, a Obala Slonovače je sa Gaseom dobro startovala u svojoj kvalifikacionoj grupi, čiji će pobednik igrati na Svetskom prvenstvu.

"Slonovi" se nadmeću u grupi F i nakon dva kola imaju svih šest bodova, koliko i Gabon. Kenija i Burundi imaju po tri boda, a Gambija i Sejšeli su bez bodova. Ovo je konkurencija u kojoj šampion Afrike ne bi smeo da ima problem da se plasira na Svetsko prvenstvo, na kom nije igrao od 2014. godine.

U međuvremenu će braniti titulu šampiona kontinenta na Afričkom kupu nacija 2025. godine u Maroku.

Inače, njegov prethodnik Gase je danas postao novi trener Olimpika iz Marseja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke