Abdul Samed sapleo "zverku" zvanu Lans - Revija Parižana za titulu u sefu

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.04.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Lans jeste kalibar da predstavlja Francusku u Ligi šampiona.

EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Lans na "Parku prinčeva" sa 3:1 (3:0) u derbiju 31. kola francuske Lige 1.

Postojali su svi preduslovi da Lans napravi čudo u Parizu i tako začini trku za titulom i dođe na "-3" u odnosu na svog domaćina, ali avaj...

Posle dvadesetak minuta odlične igre i perioda tokom kojeg su imali posed i pritiskali protivnika, desila se neopreznost Salisa Abdula Sameda koji je nepotrebno startovao nad Hakimijem i to otvorenim đonom za direktan crveni karton.

I od 20. minuta, slika se promenila. Pari Sen Žermen je krenuo u atak da iskoristi čoveka više u polju i ubrzo su u više navrata tresli mrežu Brisa Sambe. Prvo je Kilijan Mbape na prelep način, iz okreta i bez gledanja, od stative postigao gol čime je postao najbolji strelac Pari Sen Žermena u Ligi 1 u istoriji prestigavši Edinsona Kavanija. Bio je to njegov 139. pogodak.

Potom je usledio projektil Vitinje sa oko 25 metara za 2:0, a onda i divna kombinacija Mbapea i Mesija za Argentinčev gol koji je označio pitanje pobdnika.

Međutim, Lans nije bio loš u nastavku utakmice. Lois Openda je prouzrokovao dosta problema defanzivcima Parižana. Ubacivao se na oba boka, dolazio u šanse, Donaruma je u nekoliko navrata morao propisno da se potrudi da sačuva svoj gol. To mu nije pošlo za rukom u 60. minutu posle penala Frankovskog.

Sve u svemu, Lans je časno pao na "Parku prinčeva" i definitivno su pokazali da zaslužuju mesto na kojem se nalaze, a to je druga pozicija. Pari Sen Žermen ide ka novoj tituli budući da sada imaju devet bodova od prvog pratioca. Ukoliko Marsej slavi u zaostalom meču, biće to osam razlike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke