Abramovič imao simptome trovanja?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 28.03.2022.
20:10
Izvor: Sportske.net, Beta

Vlasnik Čelsija vest dana.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Ruski oligarh i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi Roman Abramovič imao je simptome trovanja zajedno sa dvojicom ukrajinskih pregovarača, koji su učestvovali u razgovorima o prekidu ruske vojne intervencije, preneo je danas Vol strit džurnal (Wall Street Journal).

Posle mirovnog sastanka u Kijevu u martu, milijarder i najmanje dvojica visokih ukrajinskih zvaničnika su razvili simptome, piše američki list, pozivajući se na ljude upoznate sa situacijom.

Oni su prema navodima imali simptome poput crvenih i suznih očiju, kao i ljuštenja kože na licu i rukama. Simptomi su zatim prošli i oni se nalaze van životne opasnosti.

Izvori ovog lista sumnjaju da su trovanje organizovali predstavnici "tvrde struje" u Moskvi, koja se protivi razgovorima o okončanju rata u Ukrajini.

Rodjak Abramoviča je rekao da nije siguran u identitet ljudi, koji bi mogli da stoje iza trovanja, a list dodaje da ni zapadni stručnjaci nisu utvrdili uzrok simptoma.

Abramovič, koji je u bliskim vezama sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nalazi se pod sankcijama Evropske unije i Velike Britanije, nakon vojne intervencije Rusije u Ukrajini.

Američki list je prošle nedelje otkrio da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zamolio američkog predsednika Džozefa Bajdena da ne uvodi sankcije Abramoviču, uz tvrdnju da bi on mogao da učestvuje u mirovnim pregovorima. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke