Abramovič izdao saopštenje i jasniji je nego ikad!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 05.05.2022.
19:30
Izvor: Sportske.net

Jasan stav uoči prodaje kluba.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Odlazeći vlasnik Čelsija Roman Abramovič izdao je u svoje ime saopštenje za javnost o narednim koracima o prodaji kluba iz Londona, a za koji svakim danom dolaze nove informacije.

Najpre je saopšteno da je namera Romana Abramoviča da pokloni deo prihoda od prodaje u humanitarne svrhe nisu promeniile te da su već prvog dana nakon najave formirani timovi kako bi se ova zamisao realizovala.

Dodaje se da Abramovič lično nije učestvovao u ovom poslu, već da su njime samostalno rukovodili stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom rada u humanitarnim organizacijama.

Zatim su demantovali tvdnje da je ruski milijarder u bilo kom trenutku tražio da mu se vrati zajam, ujedno povećavši otkupnu cenu kluba.

"Kao deo Abramovičevog cilja da pronađe što boljeg kupca Čelsiju, one ih je podsticao da se posveti što većem ulaganju, uključujući Akademiju, ženski fudbal, odnovu stadiona i održavanje rade fondacije", navodi se u saopštenju.

U zaključku stoji da Abramovič nema pristup sredstvima nakon prodaje i da mu je cilj da u što skorije vreme pronađe novog vlasnika kluba.

Podsetimo, pisali smo o isteku licenci koju Čelsi ima na ime takmičenja u Premijer ligi i ukoliko ne pronađe vlasnika doći će u situaciju da ne bude deo elite naredne sezone.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke