Aco Petrović u svom stilu: "Bod Dinama kao budžet hrvatske košarke"

Autor: Aleksandar Golubović
petak 04.10.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Sitan detalj koji mnogo toga pokazuje u razlici dva sporta.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Poznati hrvatski trener Aco Petrović već odavno gaji reputaciju čoveka sklonog da u medijima kaže sve što misli, a njegovo poslednje oglašavanje ticalo se boda koji su fudbaleri zagrebačkog Dinama osvojili protiv Monaka u Ligi šampiona.

"Modri" su u meču drugog kola na "Maksimiru" mogli i do celog plena, ali im je Denis Zakarija pokvario slavlje. Bod je ipak ostao u prestonici Hrvatske, dovoljno da se određena finansijska svota slije u najtrofejni klub u državi.

Naizgled malen podvig Dinamovih igrača u finansijskom smilu ogroman je u poređenju sa budžetima najboljih košarkaških klubova.

"Razlika uređenosti između fudbala i košarke najvidljivija je u finansijskom delu. Dinamov bod protiv Monaka vredi više nego što iznose pojedinačni budžeti Cibone, Splita i Zadra za tekuću sezonu", napisao je Petrović na popularnoj mreži "X".

Aktuelni selektor reprezentacije Brazila veoma je aktivan na ovoj platformi, a njegovi "tvitovi" često imaju daleko veću težinu od javno izgovorene reči.

Setimo se samo komentara tokom igre košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama kao jedne od briljantnih epizoda harizmatičkog hrvatskog trenera, a nedavno je prokometarisao vest o odlasku Svetislava Pešića sa klupe "Orlova".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke