Adebajov het-trik, pobeda Palasa posle preokreta, "Svrake" se probudile i zaustavile Vilu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.01.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Luton nemilosrdan prema Brajtonu.

Joe Giddens/PA via AP
Joe Giddens/PA via AP

Povezane vesti

Luton je uspeo da slavi veliku pobedu u borbi za opstanak, savladali su danas Brajton koji ni izbliza nije ekipa koja je dobro odigrala prethodnu sezonu, na kraju je bilo 4:0 (3:0). 

Samo 19 sekundi je trebalo Lutonu da dođe u prednost, iako je Brajton bio taj koji je krenuo prvi sa centra. Posle oduzete lopte veoma brza akcija, Adebajo je dočekao loptu od Morisa sa leve strane i glavom poslao loptu u mrežu.

"Blickrig" domaćina je bio presudan, već u 3. minutu je bilo 2:0, zaista neverovatno da Brajton "iz svlačionice" gubi sa dva gola razlike. 

Lokonga je poslao fantastičnu dubinsku loptu, golman Džejson Stili je nepotrebno izašao sa gol linije i Ogbene je kasnije imao lagan zadatak jer je stigao do lopte pre protivničkog golmana. 

Do kraja poluvremena još jedan gol u mreži gostiju, i ponovo je strelac bio Adebajo, odlično je ponovo prekinuta akcija Brajtona i pomenuti strelac je bio siguran u situaciji 1 na 1.

Već u 56. minutu het-trik Adebaja, visoki napadač je dobio loptu posle kornera, lagano je smestio u mrežu, praktično je bio neometan

Zanimljiv duel smo gledali između Kristal Palasa i Šefild junajteda, gosti su već u 1. minutu stigli do prednosti preko Breretona Dijaza, ali je u 17. minutu izjednačio Eze. 

Mekati je u 20. minutu doneo novu prednost Šefildu, alli je Eze ponovo to poništio svojim drugim golom na meču u 27. minutu utakmice. 

Dosta tvrđe do kraja, ali domaći stižu do pobede preko Olisea u 67. minutu. 

U duelu Fulama i Evertona pobednika nije bilo - 0:0. 

Aston Vila je ušla u kontra ritam kada joj je to najmanje potrebno. Iako su do pre nedelju dana bili u borbi i za titulu, sada im u pitanje dolazi i plasman u Ligu šampiona jer su poraženi kod svoje kuće od direktnog rivala, Njukasla, ekipe koja je pre ovog meča imala četiri vezana poraza u Premijer ligi. 

"Svrake" su na kraju slavile sa 1:3 (0:2) i bilo je dosta lakše nego što su očekivali. 

Igrao se 32. minut kada smo videli prvi gol na utakmici, bio je korner sa desne strane, na pravom mestu se našao Fabijan Šar i pogodio je za 0:1. Tripijeu se piše asistencija iz kornera.

Isti igrač je postigao novi gol. Ovoga puta takođe posle prekida, s tim što se igralo par sekundi, Gordon je opalio po lopti i pogodio prečku, a na odbitak je došao Šar i pogodio za velikih 0:2

Dosta toga je bilo rešeno u 52. minutu utakmice, akcija je tekla od golmana Njukasla, pa po levoj strani, na kraju je došla na desnu, Almiron je proigrao Džejkoba Marfija koji šutira, a loptu u mrežu ubacuje igrač domaćih, Aleks Moreno, koji se tom prilikom i povredio udarivši u stativu. 

Sve što su domaći uspeli jeste da postignu gol preko Olija Votkinsa u 71. minutu utakmice. Veoma brza akcija, tekla je po desnoj strani gde je bio Bejli, na kraju centrira za Votkinsa koji pogađa za konačnih 1:3

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke