Admiral Bundesliga - Ko će biti drugi?

Autor: Lazar Nikolić
petak 22.07.2022.
16:14
Izvor: Sportske.net

Salcburg vlada gvozdenom rukom…

@FCRBS_en/Twitter
@FCRBS_en/Twitter

Povezane vesti

Biće ovo 111. sezona austrijske Admiral Bundeslige.
I još jedna u kojoj se očekuje da Red Bul Salcburg nastavi strašnu vladavinu. Moćna kompanija ništa ne prepušta slučaju, jednostavno njihov finansijski potencijal, ali i odličan rad sa mladim igračima kroz akademiju je ostavio u prašini bečke velikane, ali i klubove iz Graca i Linca.

To da će Salcburg i deseti put u nizu biti šampion ne treba dovoditi u pitanje. Igrači izlaze kao na traci, menjaju se treneri, ali je sistem tako postavljen da to ne utiče na rezultat. Na klupi je ostao Matijas Jasle koji je prvo vodio Lifering, praktično rezervnu ekipu u kojoj se kale mlađi igrači.

Novac su u kasu ove sezone uneli Adejemi koji je zamena za Halanda, kao i Aronson, Amerikanac koga je kupio Lids. Dva igrača donela su 60 miliona, deo je utrošen na našeg Strahinju Pavlovića, kao i Gurna-Duata iz Sent Etjena. Neće to biti jedine kupovine, niti prodaje, uzeli su i Brazilca Fernanda zbog situacije u Šahtjoru, ali tim prave ionako za Evropu, ne za domaće takmičenje.

Prošle sezone prošli su grupu Lige šampiona stigli do Bajerna, igrali sjajno u prvom meču i to je već ozbiljan iskorak, sigurno da bi bili zadovoljni nekim sličnim rezultatom, a u domaćoj ligi održavaće formu.

 Pitanje svih pitanja je ko će biti drugi?

Recimo da Šturm ima bolji tim od Austrije i Rapida, makar na papiru. Ekipa iz Graca je poslednjih godina igrala solidno, na kraju krajeva bili su drugi, imaju dobar skup austrijskih igrača, nije bilo nekih velikih promena. Grac je odlična sredina za afirmaciju, pa mladi fudbaleri rado stižu među crno-bele na čijoj klupi već tri sezone uspešno radi Kristijan Ilcer. Oni malo menjaju, to je prednost, recimo Austrija iz Beča je dovela osam igrača, neke iz rezervnih pogona velikih klubova poput Fruhtla iz Bajerna, ili Kumetija iz Liverpulovih rezervi. Ali, Demaku je otišao baš u Šturm, Penc u Francusku i mada Manfred Šmit širi optimizam, on je peti trener u pet sezona (ovo mu je druga na klupi).

Rapid radi na sličan način, nove velike promene među "Zelenima" u igračkom kadru, od 2016. sedmoro ljudi je sedelo na klupi, ovo je druga godina za Feldhofera, preživeo je iako Huteldorferi nisu zadovoljni petim mestom. Ovog leta doveli su i našeg Aleksu Pejića iz Soligorska, ranije je igrao za Proleter Novi Sad. Tu je i bivši omladinski reprezentativac Srbije Dragoljub Savić, Novosađanin koji je posle debija za Vojvodinu i samo jedne utakmice otišao u Beč.

To su top pet, Volfsberger koga bismo mogli da vidimo u Srbiji protiv niškog Radničkog bi mogao da se umeša opet u borbu za Evropu, Tirol je solidan, ne menjaju tim, verovatno će ostati izvan opasne zone čitave sezone, doveli su Slovenca Preleca iz Sampa i Rinaldija iz ekipe Aldosivi, iz Argentine.

I LASK je tu negde, imali su bolju sezonu pre dve godine, prošle su platili ceh evropskoj jeseni, novi trener je Ditmar Kibauer koji je tri godine vodio Rapid.

Teško je razvrstati poslednjih pet.

Ried je izgubio dosta igrača, čini se da je Klagenfurt najbliži opstanku, sa Hartbergom nikada ne znate, dok su najugroženije ekipe Altaha i Austrije Luštenau.

Luštenau će jahati na pobedonosnoj drugligaškoj sezoni, imaju neočekivano mnogo Brazilaca za jednu austrijsku ekipu.

Na klupi Altaha je Miroslav Klose u svom prvom samostalnom poslu, nakon škole fudbala Bajerna i mesta pomoćnika Fliku pre dve sezone. On bi mogao da ih inspiriše, ali tim je loš.

Napomenimo da zbog kršenja uslova licence, slavna bečka Austrija startuje sa minusom od tri boda...

Na premijeri sezone šampion Salcburg dočekuje Austriju iz Beča, posetite AdmiralBet i odigrajte sigurnog "keca", kvota je 1.35.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke