Adrenalin u venu - Šta su uspeli Karabag i Frajburg?!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 22.02.2024.
21:29
Izvor: Sportske.net

Kakve dve utakmice!

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Fudbaleri Frajburga i Karabaga plasirali su se u osminu finala Lige Evrope pošto su eliminisali Lans, odnosno Bragu posle produžetaka.

Krenućemo redom. Frajburg je dočekao Lans posle 0:0 iz prve utakmice i isprva je to bilo odlično izdanje ekipe Franka Hejsa koja je preko sjajnog  Dejvida Pereira da Koste došla do prednosti u 29. minutu. Ovo je bio čak četvrti pogodak portugalskog ofanzivnog veziste na poslednja četiri duela u svim takmičenjima.

Drugi gol delo je najskupljeg pojačanja u istoriji kluba Elija Vaija. Lep gol, iskoristio je kiks odbrane rivala posle duge lopte i finiširao kako je to često radio u dresu Bordoa prošle sezone. Ali, blistavi period Lansa se završio i usledio je slobodan pad jer je Frajburg krenuo na sve ili ništa. Odmah je Kristijan Štrajh reagovao i na startu drugog poluvremena počeo da menja uvevši Gregoriča i Vajzhaputa. Doneli su njih dvojica nešto svežine i Roland Šalaj u 69. smanjuje rezultat. Punili su domaći kazneni prostor Lansa u finišu i posle nekoliko neuspelih pokušaja da probiju bedem ispred gola Brisa Sambe, Roland Šalaj akrobatskim udarcem postaje apsolutni junak nemačkog sastava za izjednačenje u 92. minutu i produžetak.


A, tamo, rezervista Majkl Gregorič obilazi Sambu u 99. za novi delirijum na Evropa parku. Nije uspeo Lans preko najizglednije prilike koju je imao Florijan Sotoka da izjednači i tako je večeras i treći predstavnik Francuske eliminisan iz takmičenja, a Frajburg nastavlja da sanja.


Još jedan neverovatan okršaj viđen je u duelu između Karabaga i Brage gde je portugalski sastav nadoknadio dva gola zaostatka iz Kamenoloma zahvaljujući Fernandešu i Đalou, pa smo gledali produžetke.

U 102. minutu Silva je smanjio za ludnicu na prepunom "Tofik Bahramov stadionu", ali penal Banze u 115. minutu ponovo kao da je porušio sve snove domaćih. Ipak u 122. minutu Akundzade izaziva ponovnu eksploziju na stadionu za ukupnih 6:5 i suze čuvenog Kurbana Kurbanova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke