Afričke kval. za SP - Egipćani blizu "slatke osvete", niko nije siguran

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.03.2022.
22:26
Izvor: Sportske.net

Tvrdo na afričkom tlu.

EPA-EFE/KHALED ELFIQI
EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Egipta pobedili su Senegal u Kairu sa 1:0 (1:0) u prvom kvalifikacionom meču dogiravanja za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Faroni" su blizu osvete za poraz u finalu Kupa afričkih nacija. Bilo je bolno, ali ukoliko izbore odlazak u Katar, uteha će biti slatka. Na prepunom stadionu u Kairu, Egipat je uz dosta sreće, zahvaljujući autogolom Sisa koji je, na njegovu nesreću, stajao upravo tamo gde nije smeo, odredio pobednika duela. 

Mohamed Salah je prethodno šutira posle sjajnog pasa Sisa, lopta je pogodila prečku, ali se odbila o Sisea i završila u mrežu za opšte oduševljenje domaćina.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata, pa tako Egipćani putuju u Senegal sa golom prednosti.

Kamerun je nastavio da posrće u utakmicama koje život znače. Izgubili su od Alžira na svom terenu, od selekcije koja je doživela debakl na minulom Kupu afričkih nacija s obzirom na to da su eliminisani već u grupi. Islam Slimani je u 40. minutu jedinim golom na utakmici napravio razliku.

Minimalac je upisao i Tunis protiv Malija, dok su Kongo i Maroko odigrali 1:1, a Gana i Nigerija u svojevrsnom derbiju bez golova. Tako, niko se ne može pohvaliti odrađenim poslom posle prvog poluvremena dvomeča i u revanšima će se gledati bitka za biti ili ne biti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke