Afrikanci baš zatajili - Alžir solirao i sapleo se protiv Sijera Leonea

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.01.2022.
15:51
Izvor: Sportske.net

Jedni od favorita nisu impresionirali.

@CAF_Online/Twitter
@CAF_Online/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Alžira i Sijera Leonea odigrali su meč bez golova u duelu 1. kola grupne faze Afričkog kupa nacija.

Ekipa predvođena zvezdom Mančester sitija Rijadom Marezom bila je daleko opasniji tim, ali previše su se oslonili na individualni kvalitet pomalo potcenivši rivala koji je debitovao na najvećem takmičenju afričkog tla.

Birali su loša rešenja u ofanzivi, uglavnom je to činio Brahimi koji je najčešće solirao i pritom grešio i bivao bezopasan po gol odličnog Kamare. Čuvar mreže Sijera Leonea se isticao brojnim intervencijama, istrčavanjima, pa i nespretnim reakcijama. No, kada se sve to spojilo dobila se sačuvana mreža, a definitivno je on jedan od junaka svoje ekipe. U pojedinim momentima je delovao kao dodatni štoper Sijera Leonea.

Može se reći da je jedini igrač sa smislenim idejama u napadima Alžira bio Rijad Marez, ali ni on nije uspeo da savlada Kamaru. Velike šanse propuštali su i Benrahma, kao i Sofijan Bendbeka.

Protivnička ekipa je uspela i da se upiše, ali pogodak Mohameda Buje Tureja je bio poništen zbog dubokog ofsajda.

Tako na ovoj utakmici nismo videli nijedan pogodak i nastavljen je trent neefikasnosti na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija. Na sedam utakmica do sada viđeno je svega osam golova...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke