Afrikanci čuvaju Liverpul, nada ne prestaje!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.05.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Liverpul i dalje u borbi za tron.

AP Photo/Rui Vieira
AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Pobeda Liverpula i nastavak nadanja da mogu do titule prvaka Premijer lige. Savladana je ekipa Aston Vile koju predvodi Stiven Džerard, bilo je 1:2 (1:1). 

Mnoge je Klop iznenadio jer je ostavio Salaha na klupi za rezerve, neke i nije jer ga je odmarao za finale FA kupa. 

Zabrinutost navijača je bila najjača u 4. minutu utakmice. 

Bio je centaršut sa leve strane napada Aston Vile, sudija je procenio da nema faula Daglasa Luiza koji je odlično skočio, gađao glavom, agolman Alison mu je samo odbio loptu ponovo na nogu za 1:0.

Igrao se 4. minut. 

Nije mnogo prošlo do izjednačenja, Aleksander-Arnold je izveo slobodan udarac sa desne strane, bio je pravi karambol u kaznenom prostoru Aston Vile, nakon što je Van Dajk šutirao, lopta se odbila do Matipa koji pogađa za 1:1.

Ono što je možda i najbitnije u prvom poluvremenu jeste povreda Fabinja, napustio je teren već u 30. minutu, svi su uplašeni jer Liverpul ima dva finala da igra do kraja sezone, a svi znamo koliko znači za ekipu Jirgena Klopa.

Imao je Liverpul šanse u prvom poluvremenu da povede, posebno preko Keite koji je očajno reagovao u izglednoj situaciji kada je promašio praktično prazan gol. 

U nastavku bolji Liverpul, dočekali su gol u 65. minutu utakmice. Tada je Luis Diaz kombinovao sa Žotom, Kolumbijac je uspeo da pošalje sjajnu loptu za Manea koji pogađa za, ispostaviće se, konačnih 1:2.

Imao je domaći tim koji je predvodio sa klupe legendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerard, priliku do kraja utakmice da izjednači, ali je Ingsov udarac odbranio Alison. 

Tabela je sada takva da Liverpul ima isti broj bodova kao Mančester siti, ali i utakmicu više... Ostalo je da odigraju još samo dva meča u Premijer ligi, titula u ovom trenutku izgleda daleko.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke