Agencija za kriminalne radnje kuca na vrata Granitu Džaki zbog žutog kartona!

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.06.2022.
11:55
Izvor: Sportske.net

Šta se krije iza svega?

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Nacionalna kriminalistička agencija Velike Britanije pokrenula je istragu protiv veziste Arsenala Granita Džake zbog sumnjivog žutog kartona koji je dobio u završnici utakmice protiv Lidsa prošle sezone.

Tog 18. decembra 2021. godine, Arsenal je na "Eland roudu" savladao Lids sa sigurnih 4:1, a Granit Džaka se našao među igračima koji su upisani od strane arbitra. Upravo njegov žuti karton izazvao je mnogo sumnje u okviru Fudbalske asocijacije Engleske koja je potom kontaktirala Nacionalnu kriminalističku agenciju kako bi se istražio slučaj švajcarskog veziste.

Naime, neimenovana osoba je u toku odigravanja meča uplatila da će Granit Džaka dobiti javnu opomenu u poslednjih 10 minuta utakmice i na to uložila čak 52.000 funti putem onlajn klađenja. Ta cifra navela je FA da posumnja da nešto nije u redu budući da je Džaka u 86. minutu zaradio žuti karton i toj osobi doneo oko 250.000 funti!

Ono što je takođe navelo FA na istragu jeste način na koji je Džaka opomenut od arbitra Andrea Marinera. Švajcarac je pri rezultatu 4:1 za njegov tim odugovlačio sa izvođenjem slobodnog udarca, daleko na sopstvenoj polovini stojeći pokraj lopte preko 20 sekundi.

Za Džaku nije strano da bude među upisanim igračima u sudijskim tefterima. To je samo prošle sezone učinio 10 puta, a u dva navrata je bio isključen. U više od četvrtine odigranih mečeva za Arsenal, Džaka je dobio barem jedan žuti karton.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke