Remi u Empoliju, Đenova u finišu anulirala majstoriju Žurkovsog

Autor: Aleksandar Golubović
petak 05.11.2021.
22:40
Izvor: Sportske.net

Žurkovski postigao evrogol.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Empolija nisu uspeli da dođu do druge pobede u nizu pošto su u meču 12. kola Serije A odigrali 2:2 protiv slabašne Đenove.

Početak utakmice bio je kao iz snova za goste iz Đenove koji su u 13. minutu golom Domenika Krišita sa penala stigli do vođstva.

Penalu je prethodilo igranje rukom jednog od fudbalera domaćeg tima, a nakon provere VAR glavni sudija meča je pokazao na belu tačku.

U drugom poluvremenu pola sata pre kraja Empoli je izvršio trostruku izmenu i krenuo na sve ili ništa, a upravo je ovaj deo igre bio najbolji za domaćina.

Federiko Di Frančesko je u 62. minutu doneo poravnanje golom nakon lepe akcije, a kruna večeri bila je 10 minuta kasnije kada je Šimon Žurkovski postigao odličan pogodak za veliki trijumf povratnika u Seriju A.

Delovalo je da će, imajući u vidi kakav tim Đenova ima, Empoli sačuvati gol prednosti ili je uvećati, ali neočekivano je u 89. minutu gostujući tim došao do izjednačenja i boda koji nosi na sever.

Empoli je ovim bodom propusti priliku da se dodatno približi mestima koje vode u Evropu, dok je Đenova pobegla iz zone ispadanja, ali sa utakmicom više u odnosu na konkurente. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke