Luda utakmica, kapiten Tadić i Ajaks izvukli živu glavu u "De klasikeru" i prošli u finale!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 05.04.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Sjajni Tadić!

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Ajaks i PSV igraće u finalu Kupa Holandije. 

PSV je još juče obezbedio prolaz u finale, a danas je Ajaks u velikom derbiju protiv Fejenorda uspeo da slavi sa 1:2 kao gost u veoma napetom i tenzičnom meču koji je bio i prekidan. 

Već u prvom minutu je bakljada prekinula utakmicu, a domaće navijače prvi je utišao Dušan Tadić. 

Srpski kapiten je poslao "žabicu" u mrežu domaćina i doveo svoj tim u vođstvo u 14. minutu, pa je na taj način utišao kritičare kojih nije bilo malo pred ovaj duel. 

Ipak, domaći su stigli do izjednačenja do kraja prvog poluvremena. Posle dobrog prodora po desnoj strani, Jahanbakš je poslao centaršut u kazneni prostor gde je bio jedan od najboljih igrača u Holandiji u ovom trenutku, Santiago Himenez, koji postavlja glavu za 1:1 i erupciju na tribinama. 

No, gosti su bili nešto iskusniji, pametniji, pa su uspeli da slave veliku pobedu. 

Dejvi Klasen je golom doveo Ajaks u prednost u 51. minutu utakmice, prethodno je i Tadić imao šansu da postigne svoj drugi gol, ali je nakon odbijene lopte na pravom mestu bila šestica Ajaksa - 1:2!

Nedugo potom, desio se i prekid. Sve je krenulo tako što su se "sporečkali" Dušan Tadić i Orkun Kokču, a potom su prišli i ostali fudbaleri kako bi se situacija umirila. Međutim, sve je samo eskaliralo. Tribine "De Kajpa" su podludele i jedan predmet koji je ubačen na teren pogodio je Dejvija Klasena pravo u glavu.

Krv vidite i na fotografiji, prekid je trajao nekoliko minuta, a onda je utakmica nastavljena i čini se da je ovaj odmor za igrače više odgovarao gostima koji su zadržali prednost i plasirali se u finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke