Ajaks gazi, Tadić ''pakuje''! Šteta za poništen gol...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.02.2021.
22:02
Izvor: Sportske.net

''Kopljanici'' ne staju, titula je sve bliže.

EPA-EFE/VI-Images / Maurice van Steen
EPA-EFE/VI-Images / Maurice van Steen

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa nastavili su seriju pobeda u šampionatu Holandije, pošto su večeras na svom terenu savladali Spartu iz Roterdama sa ubedljivih 4:2.

Tako su se ''Kopljanici'' učvrstili na liderskoj poziciji, sa šest bodova više, uz meč manje u odnosu na drugoplasirani PSV.

Večerašnji trijumf Ajaksa obeležio je naš reprezentativac Dušan Tadić, sa tri asistencije, uz jedan gol koji posle intervencija iz VAR sobe nije bio priznat zbog ofsajda Entonija.

Ajaks je ''načeo'' goste u 14. minutu, kada je Tadić sa leve strane asistirao Aleru, a deset minuta kasnije usledila je kontra koju su istrčali Entoni i Tadić, mreža se zatresla, ali kako rekosmo Tadićev gol nije bio priznat.

Nije se dugo čekalo da Ajaks duplira vođstvo, u 37. minutu to je učinio Aler, svojim drugim golom za 2:0, ovoga puta posle saradnje sa Alvarezom.

Do poluvremena još jedna Tadićeva asistencija u 45. minutu, kada je Šurs pogodio za 3:0. Doduše, bilo je to kratko dodavanje prilikom izvođenja slobodnog udarca, ali asistencija se piše.

Početkom drugog poluvremena Tadić asistira i Kudusu za 4:0, a do kraja gosti su sa dva gola Gravenberha u 53. i 90. minutu uspeli da ublaže poraz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke