Ajaks poslao Venlo u drugu ligu, Tadić ušao pred kraj

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 13.05.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net

"Kopljanici" ne poklanjaju bodove.

EPA-EFE/Maurice van Steen
EPA-EFE/Maurice van Steen

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa slavili su u pretposlednjem kolu Eredivizije protiv Venla u Amsterdamu 3:1 čime su ovom klubu ugasili i poslednju nadu da će zadržati status prvoligaša.

U meču čiji je veći deo kapiten Dušan Tadić presedao na klupi, Ajaks je stigao do vođstva već u 10. minutu golom talentovanog defanzivca Devina Renša, a sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Nadu Venslu donelo je isključenje Keneta Tejlora u 53. minutu, ali to se nije odrazilo na raspoloženje izabranika Erika Ten Haga, koji su samo četiri minuta kasnije udvostručili prednost preko izvanrednog Sebastjana Alea.

Venlo je brojčanu prednost ipak iskoristio u 76. minutu kada je Georgijus Jakumakis iskoristio nepažnju odbrane Ajaksa posle prekida i smestio loptu u mrežu.

Fudbaleri Ajaksa ipak su vratili dva gola prednosti samo minut kasnije kada je Mohamed Kuduš postavio konačnih 3:1, nakon sjajne solo-akcije.

Ajaksu ova pobeda nije mnogo značoila imajuću u vidu da su već šampioni, ali je Venlu na kolo pre kraja sezone zagorčala život.

Ovaj tim uoči poslednjeg kola zaostaje za Emenom, koji se nalazi u mestu koje vodi u baraž, nepremostiva četiri boda i naredne sezone će igrati u drugoj ligi Holandije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke