Ajaks sprečio bruku u poslednjem minutu, Dinamo slavi Petkovića u Sevilji, a Makabi Zvezdi kobno ime

Autor: Filip Rodic
četvrtak 15.02.2024.
23:06
Izvor: Sportske.net

Umalo iznenađenje u Amsterdamu.

BETA/AP
BETA/AP

Povezane vesti

Norveški Bode Glimt je bio na nekoliko minuta do velike senzacije. Ajaks je uspeo da se u sudijskoj nadoknadi dograbi izjednačenog rezultata 2:2 na "Johan Krojf" areni u meču nokaut faze Lige konferencija.

Lider norveškog prvenstva je bio blizu da zada novi udarac u teškoj sezoni Ajaksa. Oba gola je postigao 22-godišnji Danac Jan Piter Glorbek. Prvo u 16. minutu, potpuno neometan u kaznenom prostoru, zaboravljen od strane odbrane.

Drugi gol Danca u 64. minutu došao je posle neverovatne greške i nespretnosti odbrane Ajaksa na 18 metara od svog kaznenog prostora.

Kako to biva u fudbalu, sve se promeni u jednom potezu. Igrač gostiju Odin Luras Bjortfut je u prvom minutu sudijske nadoknade dobio direktan crveni karton posle konsultacije VAR-a. Igrač manje i sedam minuta sudijske nadokande.

Van den Bomen odmah iz penala smanjuje na 2:1, a Stiven Bergis prelepim lobom postavlja konačnih 2:2 u poslednjem minutu.

Dinamo Zagreb je takođe pričinio iznenađenje minimalnom pobedom nad Betisom u Sevilji. Pobedonosni gol delo je Bruna Petkovića sa "bele tačke" u 75. minutu.

Makabi Haifa je na svom terenu pogotkom Francija Pjeroa u 65. minutu pobedila Gent. Pjero je Crvenoj zvezdi u dresu upravo tima iz Haife dao dva gola u prvom susretu dvomeča kvalifikacija za Ligu šampiona prošle sezone, kad su kao domaćini slavili 3:2.

Švajcarski Servet i bugarski prvak Ludogorec odigrali su bez golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke