Ajaks ubedljiv u Roterdamu, Fejnord pobedio samog sebe

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.05.2021.
16:24
Izvor: Sportske.net

Rutinski trijumf "kopljanika".

EPA-EFE/PIETER STAM DE JONGE
EPA-EFE/PIETER STAM DE JONGE

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa nastavili su sa odličnim rezultatima u prvenstvu pošto su u derbiju 32. kola Eredivizije pobedili Fejnord u Roterdamu 3:0 zahvaljujući autogolovima domaćih igrača.

Novi šampion Holandije je do vođstva stigao u 21. minutu kada je Markos Senesi postigao komičan autogol posle velike gužve u kaznenom prostoru nakon kornera.

Samo šest minuta kasnije mreža se zatresla na suprotnoj strani, ali je posle pregleda VAR tehnologije sudija pokazao da je bio ofsajd.

Domaći su imali šansu i da u drugom minutu nadoknade poravnaju rezultat, ali Leroj Fer nije iskoristio penal, pa se na poluvreme otišlo sa minimalnom prednošću "kopljanika".

Prethodno je zbog nesmotrenog starta isključen Edson Alvarez, ali ni to nije bilo dovoljno Fejnordu da dođe do pozitivnog rezultata.

Delovalo je da je i poslednja nada Fejnorda ugušena kada je na pola sata pre kraja meča isključen Tajrel Malasija, a brojčanu prednost gosti su iskoristili ponovo zahvaljujući autogolu.

Ovaj put sopstvenu mrežu zatresao je Ridžijano Haps u 67. minutu, a prednost je do kraja meča uvećao Mohamed Kudus 12 minuta kasnije na asistenciju kapitena Dušana Tadića.

Ajaks je trećom pobedom u nizu pobegao drugoplasiranom AZ Alkmaru na velikih plus 15 bodova, dok je Fejnord ostao na petom mestu, koje vodi u plej-of za odlazak u UEFA Konferencija ligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke