Ajntraht - Istorija se ponavlja?

Autor: Milovan Longinov
subota 15.05.2021.
09:23
Izvor: Sportske.net

Klub iz Frankurta opet pada kada je najvažnije?

Povezane vesti

Hoće li finiš sezone opet zaskočiti Ajntraht iz Frankurta?

Klub ima veliku želju da se domogne Lige šampiona, ponovo su bili u sjajnoj poziciji i ponovo bi mogli na kraju da ostanu praznih šaka. 

Da se vratimo dve godine unazad.

Niko Kovač je posle osvojenog kupa otišao u Bajern, šansu je dobio Austrijanac Adi Hiter. On je napravio dobre rezultate sa Jang Bojsima u Švajcarskoj, Bundesliga je bila logičan korak. Nastavio je Kovačev rad, te godine je eksplodirao Luka Jović. Srbin je fantastičnim partijama kupio kartu za Real, postigao je 27 golova u sezoni. 

Ajntraht je igrao i polufinale LE, posle velike borbe i uz dosta nesreće se poraženi u revanšu na penale protiv Čelsija. 

U prvenstvu je klub iz Hesena osam kola pre kraja uspeo da se nakon pobede protiv Štutgarta domogne pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Pre toga su pobedili u četiri meča u nizu, posle toga i Šalke u Gelzenkirhenu. Izgledalo je posle serije od 12 mečeva bez poraza (osam pobeda i četiri remija) da ništa ne može da ih zaustavi.

Onda ih je otreznio neočekivani poraz od Augsburga kod kuće, poveli su golom Pasijensije i primili do kraja tri komada. I dalje su bili četvti, u Volfsburgu su vodili i primili gol u 90. minutu. Zatim nisu uspeli da savladaju Hertu kod kuće, ali su i dalje u poslednja tri kola odlučivali o svojoj sudbini. 

A onda kompletni raspad. 

U Leverkuzenu su primili šest golova, pa iako su bili četveti i dalje, dokusurio ih je Majnc koji je odneo pobedu iz Frankurta. Tada su pali na šestu poziciju, a nakon nove katastrofe od Bajerna (1:5) završili su kao sedmi. 

Prošli su slabe ekipe Vaduza i Flore, čak prezimili u Evropi, ali u šampionatu nikada nisu bili plasirani bolje od sedmog mesta.

I ove sezone, priča je ista kao i pre dve godine. Ajntraht je igrao sjajno, na polovini prvenstva su protiv Herte preuzeli četvrto mesto, čak u trećem kolu proleća bili treći kada su pobedili Keln, a onda je pao i Bajern iz Minhena. Klub je držao top četiri i pre dve nedelje kada je izgubio u Leverkuzenu, a onda su odigrali kod kuće 1:1 sa Majncom. 

I pogađate, Ajntraht više ne drži sudbinu u svojim rukama, peti su na tabeli. Gostuju otpisanom Šalkeu što je prilika da zabeleže pobedu, i da se nadaju da će Dortmund kiksnuti u Majncu. Mada  veća je verovatnoća da Volfsburg izgubi od Lajpciga koji će biti umoran od finala kupa. 

Onda u poslednjem kolu čekaju Frajburg, Dortmund igra kod kuće protiv Leverkuzena, dok će Volfsburg dočekati Majnc. Nada za Kostića, Jovića je kako rekosmo da ovog vikenda "Vukovi" izgube, jer ako budu imali isti broj bodova kao tim sa severa, u Bundesligi odlučuje gol razlika. I Dortmund ima mnogo bolju gol razliku, ali samo bod više, pa oni ako žele da budu četvrti ili treći bez obzira na ostale ishode moraju da dobiju i Majnc i Leverkuzen.

Bilo kako bilo, i ako Ajntraht izbori Ligu šampiona, Adi Hiter neće voditi tim, več je potpisao za Gladbah, a priča se da bi legendarni Raul, sada trener drugog tima Reala mogao da sedne na klupu Ajntrahta naredne sezone. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke