Ajntraht se kocka sa Ligom šampiona, Bajer pomogao Borusiji

Autor: Aleksandar Golubović
subota 24.04.2021.
20:22
Izvor: Sportske.net

Biće napeto u poslednja tri kola.

 EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta doživeli su drugi poraz u poslednjih sedam dana pošto su poklekli na gostovanju Leverkuzenu izgubivši od Bajera 3:1 u meču 31. kola Bundeslige.

Strelac vodećeg gola na meču, koji je obradovao i pristalice Borusije iz Dortmunda, bio je Leon Bejli u 70. minutu nakon centaršuta rezerviste Muse Dijabija.

Pogotku je kumovala i očajna reakcija gostujućeg golmana Kevina Trapa, koji je imajući u vidu poziciju odakle je postignut gol morao daleko bolje da reaguje.

Meč je počeo veoma uzbudljivo sa šansama na obe strane, uz nešto ozbiljnije u režiji domaćih igrača.

Tragičar Trap je tokom prvog poluvremena u nekoliko navrata imao odlične intervencije, a naročito se to ispoljilo u 35. minutu kada je "skinuo" dobru priliku Florijana Virca.

U nastavku domaći su pretili preko Karima Belarabija i Patrika Šika, ali su preko spomenutog Bejlija.

Delovalo je da će se domaći zadovoljiti minimalnim vođstvom, ali su do kraja meča postigli još jedan gol i potvrdili pobedu.

To je u 80. minutu rutinski učinio Lukas Alario lobujuću Trapa posle sjajne asistencije Bejlija.

U finišu meča viđen je po jedan gol na obe strane. Najpre je svoj golgeterski saldo uvećao izvanredni Andre Silva u prvom minutu nadoknade, dok je već u narednom napadu Demirbaj uništio i poslednju nadu gostiju iz Frankfurta.

Tada je već sve bilo gotovo pa je Bajer stigao 50. boda koji ga vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ajntraht je novim porazom ispustio prednost nad Borusijom Dortmund na samo jedan bod na tri kola pre kraja sezone, koja će odlučiti koji od ova dva kluba će u Ligu šampiona.

Tim iz Frankfurta će u narednom kolu ugostiti zahuktali Majnc, dok će Borusija imati težak zadatak u derbiju protiv Red Bul Lajpciga.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke