Ajntrahtu izmiče Liga šampiona, bod u Majncu uneo dramu za elitu

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.05.2021.
17:24
Izvor: Sportske.net

Majnc mina za velikane.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta posustaju u trci za Ligu šampiona pošto su u pretposlednjem meču 32. kola Bundeslige remizirali na gostovanju u Majncu 1:1.

Ajntraht je nakon trijumfa Borusije Dortmund protiv Red Bul Lajpciga otputovao u Majnca u nadi da će se dva kola pre kraja sezone vratiti na mesto koje vodi u elitno takmičenje, ali ostali bez dva upisana boda.

Majnc je poveo u već u 11. minutu golom Karima Onisiva nakon izvanrednog udarca posle kojeg je golman gostiju ostao ukopan u mestu.

Ajntraht je u jednoj od ključnih utakmica sezona pokazao prilično bledu partiju, a sve je moglo da bude gotovo da je šansu da overi pobedu Majnca propustio u 76. minutu Onisivo, čiju nameru je prozreo Trap.

Ajntrahtovi napori da dođe makar do izjednačenja urodili su plodom u 86. minutu kada se Ajdin Hrustić izvanredno snašao i u padu prevario golmana Majnca donevši poravnanje rezultata.

Gosti iz Frankfurta su do kraja meča atakovali pokušavajući na sve načine da dođu do celog plena, ali su šanse u nadoknadi vremena propuštali Cuber i Andre Silva.

Uprkos bodu, Ajntraht je ostao na petom mestu sa bodom manje od četvrtoplasirane Borusije iz Dortmunda, koja će do kraja sezone takođe igrati protiv Majnca, ali i Bajera iz Leverkuzena.

Sa druge strane, fudbalere Ajntrahta do kraja sezone ih očekuju utakmice protiv prežaljenog Šalkea na strani i neugodnog Frajburga kod kuće.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke