Aju "onim svojim" rešio meč, "labudovi" plove ka "Vembliju"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 17.05.2021.
23:08
Izvor: Sportske.net

Svonsi, baš kao i Bornmut, slavio minimalno.

@SwansOfficial/Twitter
@SwansOfficial/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Svonsija savladali su Barnsli na gostovanju u okviru prve polufinalne utakmice plej-ofa za ulazak u Premijer ligu.

Prvo poluvreme nije proteklo u uzbudljivom ritmu, ali je upravo u tom periodu igre viđen jedini pogodak.

Do vođstva, Svonsi je stigao u 39. minutu, kada je posle dodavanja Notona, iskusni Andre Aju na sebi svojstven način, povukao loptu na stranu i levom nogom pogodio suprotan ugao Kolinsovog gola.

U 67. minutu su "labudovi" prvi put pripretili u drugom poluvremenu, a golman domaćih Kolins imao je pune ruke posla. Skrenuo je do prečke ošar pokušaj Hurahana iz slobodnog udarca.

Sjajnu partiju odigrao je golman Svonsija Vudmen, koji se, osim nekoliko intervencija, isticao i sjajnom anticipacijom. Bio je "u utakmici" konstantno i svaki put kada je bilo neophodno svojim istrčavanjima je otklanjao opasnost. Tada je to bilo od izuzetne važnosti, jer je odbrana Svonsija bila krhka, pa su domaći lako prebacivali poslednju liniju Velšana, ali Vudmen je to izuzetno osećao. Šansu za izjednačenje, Barnsli je imao u nadoknadi kada se zatresla prečka posle pete Morisa, ali nije bilo gola...

Tako je, momenat iz 39. minuta bio i ključni za ovaj susret i Svonsi će na svom "Libertiju" u subotu imati priliku da izbori finale plej-ofa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke