AKN - Marokanci rutinirali Komore, atrakcija i ples u Bafusamu, Emango okrenuo Zimbabve

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.01.2022.
18:58
Izvor: Sportske.net

Nešto efikasniji dan na Prvenstvu Afrike.

AP Photo/Sunday Alamba
AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacija Maroka i Malavija ostvarili su trijumfe u 2. kolu grupne faze Afričkog kupa nacija.

Selekcija Maroka, koja slovi za jednog od favorita za osvajanje turnira bila je bolja od selekcije Komorskih ostrva sa 2:0 (1:0). 

Dominirali su tokom čitavog meča, Komori nisu ozbiljnije pripretili, a svoju konkretniju igru od starta Marokanci su krunisali već posle 16. minuta igre kada je gužvu pred golom sjajnog Ben Boine iskoristio fudbaler Standarda iz Liježa Selim Alamah.

Pogodio je kroz šumu igrača pred golom Komora i na taj način praktično obezbedio svom timu iako je moglo biti mnogo ubedljivije. Razlog što nije krije se u odličnom izdanju golmana Komora Ben Boine, čoveku koji brani boje francuskog četvrtoligaša Martiguesa! Uspeo je da prozre jedanaesterac Jusefa En Nesirija u 83. minutu, a pre i posle toga je imao još nekoliko dobrih bravura. Ipak, poklekao je još jednom u samom finišu kada ga je savladao Abuklal.

Ovo izvesno eliminiše Komore sa turnira, posebno ukoliko Gana savlada Gabon večeras. Čak i da se to ne desi, teško je verovati da bi ova reprezentacija mogla da bude među četiri najbolje trećeplasirane selekcije koje bi izborile plasman u nastavak Afričkog kupa nacija. Tako bi fudbaler Zvezde El Fardu Ben uskoro trebalo da se priključi svom timu na pripremama u Turskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vrlo zanimljiv meč odigrali su Malavi i Zimbabve na stadionu u Bufasumu. Ekipa rumunskog stručnjaka Marija Marinike stigla je do preokreta i slavila sa 2:1 (1:1) zahvaljujući odličnom Mango Embuluu.

Svi golovi bili su lepi na svoj način, a posebno se izdvajaju prvi i poslednji. Lepu akciju kreirali su reprezentativci Zimbabvea, popularna "ševa" urodila je plodom i sjajna reakcija glavom Ismaela Vadija donela je tom timu pogodak uz tradicionalni ples.

Ali, sjajni Mango Embulu je sa dva gola ubrzo doneo preokret Malaviju i istorijsku pobedu budući da nikada u svojoj istoriji nisu slavili na ovom turniru. Prvobitno je odlično reagovao posle centaršuta Madinge, a onda je iskoristio neodlučnost Muskvea i posle atraktivne akcije pogodio u metu

Malavi je došao do trećeg boda do sada i imaju realne izglede da se nađu u nastavku takmičenja, pa čak i kao trećeplasirana ekipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke