AKN - Tuča igrača Gane i Gabona, Rajevac će strepeti, viđen i "projektil" Ajua

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.01.2022.
21:57
Izvor: Sportske.net

Kanga asistirao!

AP Photo/Themba Hadebe
AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Fudbaleri Gane i Gabona remizirali su u Jaundeu 1:1 (1:0) u utakmici 2. kola Afričkog kupa nacija.

Nije bila previše zanimljiva utakmica grupe "C", ali uprkos tome viđena su dva pogotka i novo razočaranje za "crne zvezde" u završnici duela.

Išlo je sve veoma dobro po Ganu budući da su od 19. minuta vodili odličnim pogotkom Andrea Ajua. Do sada, konkurencija nije bila velika budući da nije viđen preveliki broj golova na turniru, ali gol starijeg brata Aju biće jedan od kandidata za najlepši na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija.

On se odlično oslobodio čuvara u prijemu, leđima je bio okrenut golu i "raspalio" je po lopti koja je završila u uglu gola Gabona.

Delovalo je da će Gana trijumfovati minimalnim rezultatom, ali su, baš kao i protiv Maroka, poklekli u finišu duela i Gabon je zahvaljujući odličnoj solo-akciji Alevine, kojem je prethodno loptu dodao Gelor Kanga, došao do boda.

Tako je Gana ostala na jednom poenu, susreću se sa Komorskim ostrvima u 3. kolu i na toj utakmici će juriti plasman u nastavak takmičenja makar kao trećeplasirana ekipa.

Posle meča usledile su i čarke, glave su bile vrele, posebno selekciji Gane koja je jedna od najjačih na ovom kontinentu. Sudija Benbraham kojeg su okružili redari kako ga ga zaštitili od igrača i članova stručnog štaba. Bilo je tu i udaraca, Bendžamin Tete iz Malatije je nasrnuo na jednog od fudbalera Gabona što nije promaklo Benbrahamu koji mu je pet minuta posle završetka utakmice pokazao crveni karton.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke