Ako je neko bolji od PSŽ u ovom momentu, onda je to Lans - Snovi o tituli su i dalje tu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 01.01.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Briljantni Lans!

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Fudbaleri Lansa pobedili su Pari Sen Žermen na svom "Bolear Deleliju" sa 3:1 (2:1) u utakmici 17. kola Lige 1.

Isitna, biće neophodno da se dogodi čudo svetskih razmera kako bi ovakav Pari Sen Žermen izgubio krunu u Francuskoj, ali dešavale su se sportske bajke i ranije, pa nema razloga da u to ne verujemo i sada.

Lans je slavio protiv Pari Sen Žermena na prepunom "Bolearu" i tako su snovi o tituli i dalje živi. A način na koji je to učinjen je impresivan. Da, nije bilo Lionela Mesija i Nejmara, ali ako svi ostali nisu dovoljni Kristofu Galtijeu, koji je i sa mnogo slabijim timovima činio neverovatne stvari, onda zaista...

Derbi runde otvoren je spektakularno - golovima u prvih 10 minuta. Posle samo pet minuta, akcija s desne strane i lopta na drugu stativu koju Haidara elegantno vraća na suprotnu stranu za Prežemislava Frankovskog, a ovaj dovodi "Bolear" do usijanja.

Ipak, brzo je stigao hladan tuš za domaćina. Ugo Eketike koristi smušenu reakciju defanzive Lansa i golmana Sambe za izjednačenje tri minuta kasnije.

Parižani su stvarali prilike. Mbape je pokušavao na više načina, Eketike zajedno s njim, ali potom je usledio odgovor domaćih koji su bili izvrsni u tranziciji. Openda je pravio dosta problema odbrani "svetaca" i nakon izgubljene lopte Karlosa Solera pred kaznenim prostorom Lansa, Seko Fofana pokreće munjevitu kontru i šalje pas koji seče defanzivu PSŽ-a, Serhija Ramosa ostavlja u blatu, a Opendu "baca" da kreira noćnu moru Markinjosu, što ovaj i čini. Lepa varka i malo sreće donose Loisu Opendi pogodak za novo vođstvo sjajne ekipe Frenka Hejsa!

Naravno, pokušavao je Pari Sen Žermen i dalje, ali bili su to jalovi napadi. S početkom drugog dela igre, dogodio se novi šok. Pritisak koji su izveli Hejsovi momci bio je izvanredan, a gosti su poklekli i pali na testu prenosa lopte. Peta gracioznog Opende i mirna reakcija Kloda-Morisa za velikih 3:1 i šok za aktuelnog šampiona.

Ništa što su osmislili Parižani nije moglo da prođe do kraja meča i tako su upisali prvi poraz u ovoj sezoni, a Lans nastavlja da se nada da mogu da ih skinu sa trona. Jer, četiri boda razlike nije mnogo i jedan loš dan, nemir ili povreda mogu da preokrenu sezonu ekipe sa "Parka prinčeva".

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke