Ako ponovi jedini istorijski meč, Edi Hau će odlučiti i titulu u PL!

Autor: Milovan Longinov
subota 30.04.2022.
09:24
Izvor: Sportske.net

I danas će "goreti"!

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Liverpul i Mančester Siti nastavljaju paklenu borbu za titulu, a može se reći da Redse danas čeka najteže gostovanje Njukaslu.

Edi Hau je preporodio ekipu, verovali ili ne, po broju osvojenih bodova u Premijer ligi, jedino Liverpul ima više od njegovog dolaska u Njukasl. 

Njuka gazi sve pred sobom, Edi Hau ih je preuzeo u zoni ispadanja, a sada su na devetoj poziciji. 

Zanimljivo, Edi Hau je samo jednom u trenerskoj karijeri pobedio Liverpul i to sa Jirgenom Klopom, pre tačno šest godina, 4. decembra 2016. godine.

Ipak, to je bila prva sezona Jirgena Klopa i svi znamo koliko je taj Liverpul drugačiji od ovog danas. Hau je tad predvodeći Bornmut pobedio rezultatom 4:3 u jednoj od najluđih utakmica te sezone.

Liverpul je stekao dva gola prednosti preko Manea i Origija u 20. i 22. minutu i rezultatom 0:2 otišlo se  na odmor. Onda je usledila kanonada "trešnjica" u drugom poluvremenu. Kalum Vilson je u 56. minutu na kratko vratio na 1:2, da bi Emre Džan već u 64. pogodio na 1:3.

Najboljih 15 minuta Edija Haua i njegove ekipe usledilo je u finišu. Frejzer, Kuk i sadašnji igrač Sitija Nejtan Ake pogađali su u 76, 78. i 90. minutu za preokret i pobedu Bornmuta. 

Ukoliko Liverpul danas ne pobedi, Mančester Siti će  imati zicer  šansu da pobedom nad Lidsom kasnije danas praktično overi titulu.

AdmiralBet daje sjajnu kvotu na duplu šansu na Njukasl (1X), čak 2,88, pa ako se podsetite preokreta Bornmuta, možda to bude "znak"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke